Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři stejné porce. Svaříme vodu s celým kořením, solí a přidáme šťávu z 1/2 citrónu. Přidáme oloupanou celou cibuli a porce úhoře, vaříme zvolna asi 15 minut. Koření s cibulí a porce úhoře vyjmeme a do vzniklého vývaru přidáme nasekané bylinky, povaříme a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a touto zjemníme zahoustlou omáčku. Povaříme, dochutíme. Porce úhoře na talíři zdobíme vzniklou omáčkou a snítkami bylinek. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Zdroj: Ryby a dary moře od J. Řešátko z roku 1998
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Úhoř po belgicku
jo, jo a bude hůř …
129 příspěvků 13.3.10 02:49
Bedlo,
jsi válečná palička. Kvůli Tobě jsem uslintal i ten čistý ubrus.
Ano, velcí úhoři jsou tuční … měla jsem možnost různých úprav, ale úžasnou chuť měl po vytažení z udírny. Dodržela jsem výše uvedený postup v receptu … jo chutnalo. Jinak dík za doplnění věřím, že se zdejším rybářům zadaří …
31 příspěvků 13.2.10 09:26
BEDLIČKO,
Heureca skutečně belgický recept! Jeden z mých zvláště oblíbených receptů „Anguilles au vert“ a v Bruselu ho dělají snad nejlépe „Chez Vincent“ !. Jen bych si dovolil malou úpravu - kopr ne, plochá petržel! Kopr je zelené koření, které se ojedinělé vyskytuje ve frankofonní gastronomii, což asi Dr Řešátkovi ušlo! Chybí ale špenát, který se šťovíkem tvoří základ a několik lístků máty peprné i pelyňku. Pokud se týká úhořů použivají se malí 30 -40cm naporcované na 6-8 cm kousky, velci úhoři jsou totiž moc tuční!