Recept Úhoř po belgicku

bedla Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři stejné porce. Svaříme vodu s celým kořením, solí a přidáme šťávu z 1/2 citrónu. Přidáme oloupanou celou cibuli a porce úhoře, vaříme zvolna asi 15 minut. Koření s cibulí a porce úhoře vyjmeme a do vzniklého vývaru přidáme nasekané bylinky, povaříme a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a touto zjemníme zahoustlou omáčku. Povaříme, dochutíme. Porce úhoře na talíři zdobíme vzniklou omáčkou a snítkami bylinek. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Zdroj: Ryby a dary moře od J. Řešátko z roku 1998

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 05.02.07 vloženo
  • 8950x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g úhoře
  • 100 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 žloutky
  • 1citrón
  • 2 malé cibule
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sůl
  • šťovík
  • kerblík
  • estragon
  • kopr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Úhoř po belgicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Úhoř po belgicku

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.3.10 02:52
Re: Úhoř po belgicku - Louis,

jo, jo a bude hůř …

Louis
129 příspěvků 13.3.10 02:49
Re: Úhoř po belgicku

Bedlo,
jsi válečná palička. Kvůli Tobě jsem uslintal i ten čistý ubrus.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.2.10 13:59
Re: Úhoř po belgicku

Ano, velcí úhoři jsou tuční … měla jsem možnost různých úprav, ale úžasnou chuť měl po vytažení z udírny. Dodržela jsem výše uvedený postup v receptu … jo chutnalo. Jinak dík za doplnění věřím, že se zdejším rybářům zadaří …

michael.linhart
31 příspěvků 13.2.10 09:26
Re: Úhoř po belgicku

BEDLIČKO,
Heureca skutečně belgický recept! Jeden z mých zvláště oblíbených receptů „Anguilles au vert“ a v Bruselu ho dělají snad nejlépe „Chez Vincent“ !. Jen bych si dovolil malou úpravu - kopr ne, plochá petržel! Kopr je zelené koření, které se ojedinělé vyskytuje ve frankofonní gastronomii, což asi Dr Řešátkovi ušlo! Chybí ale špenát, který se šťovíkem tvoří základ a několik lístků máty peprné i pelyňku. Pokud se týká úhořů použivají se malí 30 -40cm naporcované na 6-8 cm kousky, velci úhoři jsou totiž moc tuční!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Chléb s celerem Chléb s celerem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz