Recept Úhoř po belgicku

Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěného úhoře nakrájíme na čtyři stejné porce. Svaříme vodu s celým kořením, solí a přidáme šťávu z 1/2 citrónu. Přidáme oloupanou celou cibuli a porce úhoře, vaříme zvolna asi 15 minut. Koření s cibulí a porce úhoře vyjmeme a do vzniklého vývaru přidáme nasekané bylinky, povaříme a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Ve smetaně rozkvedláme žloutky a touto zjemníme zahoustlou omáčku. Povaříme, dochutíme. Porce úhoře na talíři zdobíme vzniklou omáčkou a snítkami bylinek. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovými saláty. Zdroj: Ryby a dary moře od J. Řešátko z roku 1998

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 05.02.07 vloženo
  • 8389x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g úhoře
  • 100 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2-3 žloutky
  • 1citrón
  • 2 malé cibule
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sůl
  • šťovík
  • kerblík
  • estragon
  • kopr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Úhoř po belgicku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Úhoř po belgicku

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.3.10 02:52
Re: Úhoř po belgicku - Louis,

jo, jo a bude hůř …

Louis
129 příspěvků 13.3.10 02:49
Re: Úhoř po belgicku

Bedlo,
jsi válečná palička. Kvůli Tobě jsem uslintal i ten čistý ubrus.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.2.10 13:59
Re: Úhoř po belgicku

Ano, velcí úhoři jsou tuční … měla jsem možnost různých úprav, ale úžasnou chuť měl po vytažení z udírny. Dodržela jsem výše uvedený postup v receptu … jo chutnalo. Jinak dík za doplnění věřím, že se zdejším rybářům zadaří …

michael.linhart
31 příspěvků 13.2.10 09:26
Re: Úhoř po belgicku

BEDLIČKO,
Heureca skutečně belgický recept! Jeden z mých zvláště oblíbených receptů „Anguilles au vert“ a v Bruselu ho dělají snad nejlépe „Chez Vincent“ !. Jen bych si dovolil malou úpravu - kopr ne, plochá petržel! Kopr je zelené koření, které se ojedinělé vyskytuje ve frankofonní gastronomii, což asi Dr Řešátkovi ušlo! Chybí ale špenát, který se šťovíkem tvoří základ a několik lístků máty peprné i pelyňku. Pokud se týká úhořů použivají se malí 30 -40cm naporcované na 6-8 cm kousky, velci úhoři jsou totiž moc tuční!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz