Recept Úhoř na vepřovém=Anguille au porc="Amalona sy hena-kisoa

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve vykuchejte o pečlivě omyjte úhoře, poté jej nakrájejte na kousky. Nakrájejte i vepřové a vložte do hrnce. Přidejte nakrájenou cibulku, česnek a roztlučený zázvor s tymiánem. Na to všechno položte kousky úhoře, zalijte vodou (na Madagaskaru si na víno zrovna moc nepotrpí) a osolte. Na mírném plameni nechte vařit asi 45 minut.

Pozn.-Přestože na Madagaskaru se v pobřežních oblastech jí, co dá moře, ve vnitrozemí je daleko rozšířenější úhoř, kterého má v jídelním lístku téměř každá jídelna. (Neděljte si iluze, chudí malgaši jedí stejně jen rýži a ovoce…)

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 21.11.07 vloženo
  • 3744x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg úhoře
  • 1/2 kg vepřového
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 kousek zázvoru
  • tymián
  • sůlomáčka

Doporučená příloha

  • dle chuti-rýže, brambory, fazole…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Úhoř na vepřovém=Anguille au porc="Amalona sy hena-kisoa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Twirl
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Úhoř na vepřovém=Anguille au porc=

No druh úhoře je to úplně stejný, takže chuťově by se moc odlišovat neměl. (Já osobně ale znám teda chuťově i lepší ryby než je úhoř, u nás je to holt taková „rarita“)

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Úhoř na vepřovém=Anguille au porc=

Milane, sa tu usmievam…ja totizto uhora nejem, a keby som ho len uvidela tak neviem kto bude viacej zamrety ja-ci ten uhor…popravde ani neviem kde zije uhor-poznam len kapor a stuka .. o)).....s tym vinom mas pravdu isto iste .. aj ked osobne osobne nemam ani sajnu aky je rozdiel medzi suchym vinom a vinom o)). ..vino rozoznavam len podla farby na biele a cervene ;)…raz davno som bola kupit rum a dali mi biely..tak som sa slusne ale dorazne ohradila nech ma nepodvadzaju lebo rum je tmavy -chudacisko obchodnik- tolko ma tam presviedcal ze existuje aj rum biely…a aj tak som mu neverila…o)) …ale k tym receptom madaskarskym …su uplne nadherne…;)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Úhoř na vepřovém=Anguille au porc= - jolano

souhlasím s Tebou, je to moc zajímavý recept; já to ale [byť na Madagaskaru si na víno zrovna moc nepotrpí; ovšem ve střední Evropě tutam ano] risknu možná s bílým suchým vínem… Ovšem zajímá mě, zda úhoř z Madagaskaru je totéž, jako úhoř z rybníka v Česku… Vepřové bych se odvážil, ač laik, považovat za téměř totožné…

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Úhoř na vepřovém=Anguille au porc=

Twirl, to su zaujimave recepty…dik..:)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz