Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úhoře očistíme, opereme, osušíme a na několika místech příčně nařízneme. Vložíme do zapékací mísy a zalijeme připravenou zálivkou. Zálivka: česnek a petrželku jemně pokrájíme, 1/2 citronu pokrájíme i s kůrou, přidáme ocet, osolíme, opepříme a přidáme olej. Takto připravenou zapékací mísu vložíme do vyhřáté trouby, podlijeme trochou vody a pečeme dobře 40 min. na 220 st. C. Podáváme za studena s chlebem.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Úhoř na česneku
Papajo, díky.
Toho úhoře jsem dělala, byl darovaný a chycený v Labi, kdy tam byly ještě chemikálie. No, zatím jsem ještě tady...... Ať chutná …a stejně jsme ho jedli teplého a posypaného ještě jednou posekanou pažitkou. Můj taťka dělal úhoře uzené..... a jak chutnal po vytažení z udírny…no…
Úhoř má báječné masíčko a tohle je tedy něco! Hned, jak úhoře někde uvidím, jdu na to! Tímto receptem bude opět potvrzeno, že v jednoduchosti je síla.
Pěkný den
P.