Recept Úhor marinovaný (en matelote)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Anguille en matelote - v podstate teplé jedlo, ale prvá časť varenia je v princípe delikátna marináda… voľný preklad http://www.isaveurs.com/…matelote.php doplnený o vlastné skúsenosti

Postup

Na polovici masla osmahnúť cibuľku a údené.
Keď začne chytať farbu, poprášiť múkou a miešať, kým aj múka trochu nechytí farbu (2-3 minúty).
Zaliať vínom, rozmiešať (aby neostali hrčky z múky), pridať zväzok byliniek (alebo suché bylinky v nerezovom sitku resp. vajíčku), [ocukriť,] osoliť, okoreniť.
Prikryté nechať variť na slabom ohni cca. 1/2 hodinu.
Polhodina je dosť času, aby sa stihlo nakrájať huby (lepšie takto tesne pred varením, nech nesčernejú) a na masle ich osmažiť, kým sa trochu nevydusí voda (resp. chytia béžovú farbu).
Po spomenutej polhodine do omáčky dať kúsky úhora a huby, prikryté pomaly variť aspoň 20 minút.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.06.10 vloženo
  • 4070x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 1 veľký úhor (vyše 1kg) - stiahnutý z kože, narezaný na kúsky
  • - 150 g fajnového údeného - na kocky (orig. hruď [poitrine]) resp. šunka+slanina
  • - cca. 200 g zelenej cibulky resp. šalotiek, na kúsky
  • - červené víno - 1 fľaška (3/4l)
  • - 1/4 kg pečiarok (žampión) alebo podobných húb
  • - cca. 50 g masla
  • - cukor - 1 kocka resp. kávová lyžička (netreba, ak je víno sladké)
  • - bylinky (bouquet garni) - podľa chuti, čo máte/zoženiete - bobk.list, petržlen, tymián, saturejka, zeler...
  • - hladká múka - 1 lyžica (ak by sa z hladkej robili hrčky, môže byť aj hrubšia - aj tak sa rozvarí)
  • - soľ, čierne korenie

Doporučená příloha

  • krutóniky smažené na masle (podľa originálu); stačí aj biely chlieb/pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Úhor marinovaný (en matelote)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz