Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hadli01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tradiční bezmasé jídlo.
Oškrábat brambory, nakrájej na větší kousky (u menších 1/2) a poté vařit se solí. Než přijdou k varu, udělat hustší těsto, které se nelepí: z hrubé mouky, vajec, soli a trochy vody. K bramborám, které jsou z půli vařené, vložit noky z těsta s pomocí polévkové lžíce. Jakmile jsou brambory měkké, vodu slít a promíchat se smaženicí (s osmahnutou na sádle cibulí), přidat sádlo na omaštění. Osmahnutá cibule - nakrájená cibule na kostičky, osmahnutá do růžova na sádle. Na ozdobu a pro chuť je možné přidat kyselou okurku.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla Pokrmy z jednoho hrnce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
15.6.13 12:53
Když z Brd, tak samozřejmě houby pěkně z brdských lesů… Sice jen
troška, nešli jsme cíleně na houby, ale jen na procházku… Ale něco jsme
u pěšiny přece jen posbírali, takže se to docela hodilo a výsledkem byl
výborný oběd…
Vše pěkně na domácím sádle, samozřejmě decentně - pokrm má být sice
promaštěný, ale nesmí to plavat, to by bylo po pochutnání…
Pro nás dva jsem dělala jen z poloviční dávky.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Uhlířina z Brd