Recept Údený losos v lokši

Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Údený losos v lokši

Postup

Do misky dáme pokrájanú šalotku a avokádo a pokvapkáme citrónovou šťavou. Premiešame. Pridáme syr, soľ, mleté čierne korenie a spolu zmiešame. Hmotu rovnomerne navrstvíme na lokše, pokladieme plátkami lososa (ja som plátky lososa pokrájala na asi 2 cm široké prúžky) a pevno zvinieme do rolády. Pokrájame na asi 2 cm kúsky.
Pre tých, čo nemajú radi lososa, môžeme lososa nahradiť napríklad paradajkami.

Recept je z kategorií: Recepty na Silvestr Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.12.17 vloženo
  • 444x zobrazeno

Ingredience

  • 3 zemiakové lokše o rozmeroch cca. 20 x 20 cm
  • 150 g údeného lososa
  • jedno balenie syra Philadelphia, 175 g
  • polovica avokáda, pokrájaná nadrobno
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 malá šalotka, pokrájaná nadrobno
  • soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

Lyduska 09.12.17 11:36

Do jedného balenia - 175 g - syra Philadelphia som tentokrát na veľkých slzičkách nastrúhala asi jednu tretinu jablka, nadrobno nakrájala jednu menšiu šalotku, oslolila som morskou soľou, okorenila čerstvo namletým čiernym korením a štipkou kari.
Lososa som potrela omáčkou na údeného lososa (kúpenou).
Jedna lokša naplnená len lososom a pomazánkou, druhá lososom a paradajkami.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 06.12.17 12:48

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Údený losos v lokši

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3753 příspěvků 09.12.17 09:55

@Lyduska výborná inspirace! Zas něco úplně jiného. Poreferuji včetně foto - ráno lokše, po vychladnutí v poledne naplnit, roládky utáhnout do alobalu a nechat dvě hodinky rozležet a pak krájet…už to vidím hotové :mavam:

 
Lyduska
317 příspěvků 09.12.17 08:58

@Eja, som rada, že poslúžia ako inspirácia. Ak by som mala poradiť, lososa nedať veľmi veľa.

 
Eja
3753 příspěvků 09.12.17 08:28

@Lyduska ďakujem velmi pekně :mavam:
Tak nějak jsem to vymyslela, naskládat na sebe, přikrýt a nechat vychladnout.
Budu je dělat ráno k použití na večerní pohoštění :hug:

 
Lyduska
317 příspěvků 08.12.17 20:20

@Eja, tie kúpene nie su mastné, vyzerajú asi tak, ako tieto doma pripravené, ktoré sa pečú na suchej panvici. V recepte stojí:
Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg lompene på med klede over-slik at de ikke blir tørre. Når lompene er avkjølt kan de oppbevares i en brødpose. Hvor lenge vet jeg ikke da de forsvant iløpet av et døgn her.. Men 2-4 dager holder de seg nok sikkert:).“ = „Navlhči utierku, polož na ňu lokše a zároveň ich ňou prikry, aby nevyschli. Po vychladnutí sa môžu uchovávať v sáčku na chleba. Ako dlho, to neviem, pretože zmizli do 24 hodín.. Ale 2 - 4 dni by mali vydržať.“

Příspěvek upraven 08.12.17 v 21:02

 
Lyduska
317 příspěvků 08.12.17 19:55

@Eja, s doma vyrobenými lokšami som to, priznám sa, nerobila. Tie kúpené sú mäkké a studené. Práve dnes som kúpila opäť - tentokrát okrúhleho tvaru. Podľa informácie na obale: obsahujú 81 % zemiakov.

 
Eja
3753 příspěvků 08.12.17 19:11

@Zuzka1973 - nejde sem vložit odkaz na dva labužníky..i Ly­duska
Lokše teplé z plotny pomazat máslem, sádlem naplnit, to je mi jasné, to umím.
Ale tuhle náplň budu dávat až na studené - stačí jen dát na sebe, přikrýt a nechat „zapařit“ aby změkly? Ptám se asi hloupě :roll:

 
Zuzka1973
2007 příspěvků 08.12.17 13:54

Já lokše dělám tak, že kolik váží oloupané brambory, tak dám polovinu jejich váhy hladké mouky…
Ale pozor - záleží na bramborách i mouce, poměrně často stačí i méně, málokdy více než ta polovina…
K tomu sůl dle chuti, nic víc…
Těsto by mělo stačit tvarovat pouze na lehce pomoučeném vále lehce pomoučeným válečkem - nemělo by lepit a nemělo by klást moc velký odpor…
Ze stejného těsta dělám i knedlíky a je fuk, zda jde o brambory vařené předem či ještě vlažné, podařilo se to zatím vždy… (Dělám hodně často obojí).

Toto vypadá moc dobře - díky za zajímavý recept :kytka:

 
Eja
3753 příspěvků 07.12.17 19:55

@Lyduska Děkuji. Chystám adventní párty pro přátele, cokoli nového se mi jako inspirace hodí :mavam:

 
Lyduska
317 příspěvků 06.12.17 20:32

@Eja, to sa konzumuje studené, takze ako súčasť studenej misy môže byť. Recept na osvedčené lokše… hm, tie na fotografiách sú kúpené. Vlastnoručne som lokše robila niekedy dávno. Nebolo to veľakrát. Recept - pomer múky a zemiakov vtedy použitý - si nepamätám, bohužiaľ.
Tu v Nórsku sa takéto „lososové rolky“ robia v rôznych obmenách a je to rýchle, lebo tie „lokše“ sa vo viacerých veľkostiach predávajú. Rôznia sa aj zložením cesta.

Příspěvek upraven 07.12.17 v 07:04

 
Eja
3753 příspěvků 06.12.17 19:33

Lydusko a jestě recept na osvědčené lokše…
A je možné jako součást studené mísy?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz