Recept Tyrolský pajšl paní domácí - Beuschel

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Dostane se koupit koreni

Postup

Plice a srdce dobre omyjeme a v osolene vode s pridanim ingredienci pro vyvar uvarime do mekka. Nechame ve vyvaru zchladnout. Potom nakrajime na tenke platky a ty na nudlicky. Zcedime vyvar. Nadrobno posekame cibuli, kyselou okurku, lzicku kaparu, petrzelku, cesnek sardelky, tymian a nastrouhanou citronovou kuru. V kastrole usmazime svetlohnedou zasmazku, pridama do ni cukr, nadrobno posekanou zeleninu z vyvaru a kratce osmazime. Zlijeme vyvarem, promichame metlou a varime 15 - 20 minut. Nakonec pridame kyselou smetanu smichanou s horcici a citronovou stavou. Vlijeme do omacky a pridame nakrajene plicky a srdce a jeste na chvili povarime.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 02.09.10 vloženo
  • 7449x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g telecich plic a pul srdce
  • 1 cibule
  • 1 kysela okurka
  • 1 lzicka kaparu
  • posekana petrzelka
  • strouzek cesneku
  • 2 sardelky
  • tymian
  • pul citronu
  • 60 g mouky + 60 g masla na zasmazku
  • 1 kostka cukru
  • 1 lzicka horcice
  • 1/16 l kysele smetany
  • Vyvar:
  • 1 l vody
  • 100 g korenove zeleniny
  • cibule se zapichnutym hrebickem
  • 1 bobkovy list
  • 5 zrnek pepre
  • 5 zrnek noveho koreni
  • 1/16 l octa

Doporučená příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolský pajšl paní domácí - Beuschel

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tyrolský pajšl paní domácí - Beuschel

babi
6360 příspěvků 8.9.10 01:52
Re: Tyrolský pajšl paní domácí - Beuschel

Ahoj kardo!!! Je pekne Te zase potkat i kdyz si ze me delas legraci ;) Zajiste srdce a plice z danka dodaji slavnostni nadech puvodnimu jmenu receptu ‚salonni‘ (Salon Beuschel). Doufam, ze bude chutnat…
Zdravim,

karda
72 příspěvků 7.9.10 21:32
Re: Tyrolský pajšl paní domácí - Beuschel

Babi je zpět ! Můj život má opět smysl :)) !!! Výborný recept , takže plíce a srdce z daňka, které mám slíbeny budou smysluplně upraveny !

babi
6360 příspěvků 3.9.10 08:01
Re: Tyrolský pajšl paní domácí

casino, specialita z Hintertuxu od pani domaci v dirndlu, ktera dovede jodlovat. Je to takovy echte jemnejsi pajsl und sehr gut. Recept je jenom pro 4 osoby, pul srdce + 750 g plicek, to je dost i po celem dni v kopcich!? Zajiste vsak na Vas neprijde tyrolska policie, kdyz si tam date to srdce cele a zalijete to kelimkem smetany

casino
4497 příspěvků 3.9.10 06:41
Re: Tyrolský pajšl paní domácí

…srdcař

casino
4497 příspěvků 3.9.10 06:40
Re: Tyrolský pajšl paní domácí

No, já su spíš srdař :) Néé na srdce (možná na hlavu :) ), ale zde by mi srdce krvácelo, nedat do toho celé srdce, tedy i to srdce telecí.
Stálo by zato vědět, zda paní domácí nosila dirndl, či se snad nedělila o tartanovou sukýnku s manželem…:-))) Nejen ta půlka srdcete, ale i to množství smetany by hovořilo spíše pro to barevné káro. 1/16 l, to je prosím 1 poctivý „paňák“ (jak tu kdysi psala jedna kolegyňka:-) Co znám Tyroláky, tak jsou to (co se vaření týká) takoví německy hovořící Češi :-) A my bychom tam hrkli celý kelímek, nicht wahr ?
A pepř by taky nepočítali… Zkuste vrchovatou KL, nebo klidně rovnou rovnou PL. Samosebou nemletého.

babi
6360 příspěvků 3.9.10 04:56
Re: Tyrolský pajšl paní domácí

parles, behem let v CR vyzkouseno i z veproveho, ale opravdu jenom srdicka a plicka. Zeptej se reznika, kolik vazi pulka teleciho srdce a kup o trochu vic veprovych…bude vic cisteni. Zajiste se muze pouzit i tradicni pajsl (plice, srdce, jatra, slezina a jazyk), je to vsak trochu jina chut :)

parles
303 příspěvků 3.9.10 04:41
Re: Tyrolský pajšl paní domácí

Babi, to musí být úžasné! Ale telecí neseženu, myslíš, že by to šlo z vepřového pajšlu? Zdravím!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz