Recept Tyrolské vdolečky

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nahřát mléko a nechat v něm rozpustit máslo a sůl. Udělat důlek v mouce a přidat mléko s máslem. Vypracovat v těsto. Nechat těsto odpočinout po 30min. a potom ho vyválet na tenký plást, ze kterého se vykrajují asi 10cm čtverečky. Smíchat marmeládu se strouhankou a položit jednu lžičku náplně na každý čtvereček. Přeložit těsto na trojúhelníky a dobře přitlačit okraje. Smažit vdolečky v horkém oleji na obou stranách do zlatova a osušit je na kuchyňském ubrousku.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 19.09.02 vloženo
  • 5577x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125ml mléka
  • 150g másla
  • 500g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 200g marmelády, nebo jamu
  • 50g strouhanky
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské vdolečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz