Recept Tyrolské selské opečené brambory

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tyrolské selské opečené brambory

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omy­jeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrá­jíme na kolečka. 2. Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a dokřupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme je z pánve a dáme stranou. 3. Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omast­ku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud bram­bory lehce nezhnědnou. 4. Vše osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krát­ce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 27.08.03 vloženo
  • 16151x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g oloupaných brambor z předešlého dne
  • 1 svazek pórku
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské selské opečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory, Bedlo

Bedlo, tak tuto Selskou omeletu začal manžel dělávat dětem na večeři a je to v poslední době velký hit. Dělá se jenom za odměnu, třeba za deset bez chyby spočítaných příkladů na mocniny a odmocniny. :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Opečené brambory na másle, zalité rozkvedlanými vajíčky, sypané nakrájenou petrželkou a k tomu kyselé okurky … tak tomu se říkalo Selská omeleta. Dělávala jsem si je na radu mé kamarádky Věrky a zůstalo nám to dodnes. Dokážu si představit i tu jarní cibulku, no a pórek by také nevadil.

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

já si to předatavuju jako svazeček jarní cibulky.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Přepuštěné máslo ( používá se hodně v indické kuchyni - ghí) získáš tak, že máslo rozpustíš, trochu povaříš až navrch vystoupí mléčná usazenina - tu sebereš ( nebo celé přecedíš přes plátýnko). Dostaneš přepuštěné máslo, které se nepřipaluje.
Svazkem pórku je podle mne míněn prostě jeden pórek.

vsezravec
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Tyrolské brambory znám z restaurace, sou dobrý, bohužel jako kuchařský laik z tohoto receptu nejsu moc moudrej - kolik to je 1 svazek pórku ? A přepuštěné máslo, to taky nevím co je.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz