Recept Tyrolské selské opečené brambory

pepicek Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tyrolské selské opečené brambory

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omy­jeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrá­jíme na kolečka. 2. Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a dokřupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme je z pánve a dáme stranou. 3. Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omast­ku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud bram­bory lehce nezhnědnou. 4. Vše osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krát­ce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 27.08.03 vloženo
  • 17533x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g oloupaných brambor z předešlého dne
  • 1 svazek pórku
  • 200 g uzené slaniny
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské selské opečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tyrolské selské opečené brambory

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory, Bedlo

Bedlo, tak tuto Selskou omeletu začal manžel dělávat dětem na večeři a je to v poslední době velký hit. Dělá se jenom za odměnu, třeba za deset bez chyby spočítaných příkladů na mocniny a odmocniny. :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Opečené brambory na másle, zalité rozkvedlanými vajíčky, sypané nakrájenou petrželkou a k tomu kyselé okurky … tak tomu se říkalo Selská omeleta. Dělávala jsem si je na radu mé kamarádky Věrky a zůstalo nám to dodnes. Dokážu si představit i tu jarní cibulku, no a pórek by také nevadil.

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

já si to předatavuju jako svazeček jarní cibulky.

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Přepuštěné máslo ( používá se hodně v indické kuchyni - ghí) získáš tak, že máslo rozpustíš, trochu povaříš až navrch vystoupí mléčná usazenina - tu sebereš ( nebo celé přecedíš přes plátýnko). Dostaneš přepuštěné máslo, které se nepřipaluje.
Svazkem pórku je podle mne míněn prostě jeden pórek.

vsezravec
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Tyrolské selské opečené brambory

Tyrolské brambory znám z restaurace, sou dobrý, bohužel jako kuchařský laik z tohoto receptu nejsu moc moudrej - kolik to je 1 svazek pórku ? A přepuštěné máslo, to taky nevím co je.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz