Recept Tyrolské jelení kotlety s houbami

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Marinovat kotlety v oleji a pepři po několik hodin. Rozehřát asi 1/3 másla a osmažit kotlety na obou stranách. Osolit je, vyjmout a udržovat v teple. Rozdrtit několik bobulek jalovce, přidat je ke šťávě z masa a zředit madérou. Přidat vývar a nechat trochu zredukovat. Přelít přes síto a zamíchat dovnitř máslo na zahuštění. Očistit a opepřit houby, pokapat je citronem a osmažit je na zbytku másla. Osolit je. Podávat kotlety přikryté houbami a s oblohou z jedlých kaštanů, červeného zelí a dušených hrušek.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 10.11.02 vloženo
  • 8319x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • originální název: Tiroler hirschkoteletts mit steinpilzen
  • 4 pěkné kotlety z jeleního masa
  • olej
  • sůl a pepř
  • 100g másla
  • 6 jalovcových bobulek
  • 100ml Madérského vína, nebo podobného
  • 100ml masového vývaru (nejlépe ze zvěřiny)
  • 100g hřibů
  • citron

Doporučená příloha

  • Jemné noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské jelení kotlety s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz