Recept Tyrolské jelení kotlety s houbami
babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Marinovat kotlety v oleji a pepři po několik hodin. Rozehřát asi 1/3 másla a osmažit kotlety na obou stranách. Osolit je, vyjmout a udržovat v teple. Rozdrtit několik bobulek jalovce, přidat je ke šťávě z masa a zředit madérou. Přidat vývar a nechat trochu zredukovat. Přelít přes síto a zamíchat dovnitř máslo na zahuštění. Očistit a opepřit houby, pokapat je citronem a osmažit je na zbytku másla. Osolit je. Podávat kotlety přikryté houbami a s oblohou z jedlých kaštanů, červeného zelí a dušených hrušek.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
- 10.11.02 vloženo
- 10897x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- originální název: Tiroler hirschkoteletts mit steinpilzen
- 4 pěkné kotlety z jeleního masa
- olej
- sůl a pepř
- 100g másla
- 6 jalovcových bobulek
- 100ml Madérského vína, nebo podobného
- 100ml masového vývaru (nejlépe ze zvěřiny)
- 100g hřibů
- citron
Doporučená příloha
Jemné noky.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tyrolské jelení kotlety s houbami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tyrolské jelení kotlety s houbami