Recept Tyrolské jelení kotlety s houbami

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Marinovat kotlety v oleji a pepři po několik hodin. Rozehřát asi 1/3 másla a osmažit kotlety na obou stranách. Osolit je, vyjmout a udržovat v teple. Rozdrtit několik bobulek jalovce, přidat je ke šťávě z masa a zředit madérou. Přidat vývar a nechat trochu zredukovat. Přelít přes síto a zamíchat dovnitř máslo na zahuštění. Očistit a opepřit houby, pokapat je citronem a osmažit je na zbytku másla. Osolit je. Podávat kotlety přikryté houbami a s oblohou z jedlých kaštanů, červeného zelí a dušených hrušek.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 10.11.02 vloženo
  • 10897x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • originální název: Tiroler hirschkoteletts mit steinpilzen
  • 4 pěkné kotlety z jeleního masa
  • olej
  • sůl a pepř
  • 100g másla
  • 6 jalovcových bobulek
  • 100ml Madérského vína, nebo podobného
  • 100ml masového vývaru (nejlépe ze zvěřiny)
  • 100g hřibů
  • citron

Doporučená příloha

  • Jemné noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské jelení kotlety s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz