Recept Tyrolské jelení kotlety s houbami

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Marinovat kotlety v oleji a pepři po několik hodin. Rozehřát asi 1/3 másla a osmažit kotlety na obou stranách. Osolit je, vyjmout a udržovat v teple. Rozdrtit několik bobulek jalovce, přidat je ke šťávě z masa a zředit madérou. Přidat vývar a nechat trochu zredukovat. Přelít přes síto a zamíchat dovnitř máslo na zahuštění. Očistit a opepřit houby, pokapat je citronem a osmažit je na zbytku másla. Osolit je. Podávat kotlety přikryté houbami a s oblohou z jedlých kaštanů, červeného zelí a dušených hrušek.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 10.11.02 vloženo
  • 9343x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • originální název: Tiroler hirschkoteletts mit steinpilzen
  • 4 pěkné kotlety z jeleního masa
  • olej
  • sůl a pepř
  • 100g másla
  • 6 jalovcových bobulek
  • 100ml Madérského vína, nebo podobného
  • 100ml masového vývaru (nejlépe ze zvěřiny)
  • 100g hřibů
  • citron

Doporučená příloha

  • Jemné noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tyrolské jelení kotlety s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz