Recept Tymiánové noky s ředkví

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tymiánové noky s ředkví

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osole­né vodě asi 20 min. Slijeme a ještě horké prolisuje­me. Vmícháme mouku, 1 lžíci oleje z pšeničných klíčků, sůl a lístky tymiánu. Vytvarujeme noky a ve vroucí osolené vodě zvolna vaříme asi 4 min. 2. Ořechy opražíme nasucho na teflonové pánvi a vyjmeme. Ředkev očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi a řed­kev na něm opékáme asi 3 min. Výrazně osolíme a opepříme. 3. Snítky tymiánu opereme a osušíme. Noky rozdělí­me na talíře s dušenou ředkví a praženými oušky. Po­krm ozdobíme snítkami tymiánu a okamžitě podá­váme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23.09.03 vloženo
  • 9525x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 63 g sacharidů
  • 1 kg moučných bram­bor
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce oleje z pšenič­ných klíčků
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • 2 lžičky na plátky pokrájených lískových ořechů
  • 150 g ředkve
  • sůl
  • bílý pepř
  • snítky tymiánu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tymiánové noky s ředkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz