Recept Tymiánové noky s ředkví

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tymiánové noky s ředkví

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osole­né vodě asi 20 min. Slijeme a ještě horké prolisuje­me. Vmícháme mouku, 1 lžíci oleje z pšeničných klíčků, sůl a lístky tymiánu. Vytvarujeme noky a ve vroucí osolené vodě zvolna vaříme asi 4 min. 2. Ořechy opražíme nasucho na teflonové pánvi a vyjmeme. Ředkev očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi a řed­kev na něm opékáme asi 3 min. Výrazně osolíme a opepříme. 3. Snítky tymiánu opereme a osušíme. Noky rozdělí­me na talíře s dušenou ředkví a praženými oušky. Po­krm ozdobíme snítkami tymiánu a okamžitě podá­váme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23.09.03 vloženo
  • 8719x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 63 g sacharidů
  • 1 kg moučných bram­bor
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce oleje z pšenič­ných klíčků
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • 2 lžičky na plátky pokrájených lískových ořechů
  • 150 g ředkve
  • sůl
  • bílý pepř
  • snítky tymiánu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tymiánové noky s ředkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz