Recept Tymiánové noky s ředkví

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tymiánové noky s ředkví

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osole­né vodě asi 20 min. Slijeme a ještě horké prolisuje­me. Vmícháme mouku, 1 lžíci oleje z pšeničných klíčků, sůl a lístky tymiánu. Vytvarujeme noky a ve vroucí osolené vodě zvolna vaříme asi 4 min. 2. Ořechy opražíme nasucho na teflonové pánvi a vyjmeme. Ředkev očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi a řed­kev na něm opékáme asi 3 min. Výrazně osolíme a opepříme. 3. Snítky tymiánu opereme a osušíme. Noky rozdělí­me na talíře s dušenou ředkví a praženými oušky. Po­krm ozdobíme snítkami tymiánu a okamžitě podá­váme.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 23.09.03 vloženo
  • 8580x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 9 g bílkovin, 12 g tuků, 63 g sacharidů
  • 1 kg moučných bram­bor
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžíce oleje z pšenič­ných klíčků
  • 1 lžička lístků tymiánu
  • 2 lžičky na plátky pokrájených lískových ořechů
  • 150 g ředkve
  • sůl
  • bílý pepř
  • snítky tymiánu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tymiánové noky s ředkví

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz