Recept Tykvový salát s hroznovým vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tykvový salát s hroznovým vínem

Postup

1. Tykev oloupeme, rozpůlíme, vybereme semena a dužinu nakrájíme na stejně velké kostky. Olej z klíč­ků ohřejeme a kostky tykve na něm asi 4 min. opékáme. Osolíme, opepříme a posypeme lžící cukru. Necháme zkaramelizovat a zali­jeme 4 lžícemi octa. Stáhneme z plotny. 2. Zrnka vína omyjeme, rozpůlíme a zba­víme semen. Polníček očistíme, omyjeme a osušíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Připravené přísady smícháme. 3. Hořčici spojíme se 3 lžícemi octa, osolíme, opepříme a přisladíme. Zašleháme ořechový olej. Víno, polníček, šunku a kostky tykve pokapeme zálivkou a posypeme vlašskými ořechy.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 14.08.03 vloženo
  • 3176x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 11 g bílkovin, 27 g tuků, 14 g sacharidů
  • 400 g tykve
  • 4 lžíce oleje z klíčků
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 7 lžic vinného octa
  • 150 g zrnek modrých hroznů
  • 150 g polníčku
  • 150 g šunky
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 lžíce ořechového oleje (lískového)
  • 30 g jader vlašského ořechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tykvový salát s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz