Recept Tykvový salát s hroznovým vínem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tykvový salát s hroznovým vínem

Postup

1. Tykev oloupeme, rozpůlíme, vybereme semena a dužinu nakrájíme na stejně velké kostky. Olej z klíč­ků ohřejeme a kostky tykve na něm asi 4 min. opékáme. Osolíme, opepříme a posypeme lžící cukru. Necháme zkaramelizovat a zali­jeme 4 lžícemi octa. Stáhneme z plotny. 2. Zrnka vína omyjeme, rozpůlíme a zba­víme semen. Polníček očistíme, omyjeme a osušíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Připravené přísady smícháme. 3. Hořčici spojíme se 3 lžícemi octa, osolíme, opepříme a přisladíme. Zašleháme ořechový olej. Víno, polníček, šunku a kostky tykve pokapeme zálivkou a posypeme vlašskými ořechy.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 14.08.03 vloženo
  • 2716x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 11 g bílkovin, 27 g tuků, 14 g sacharidů
  • 400 g tykve
  • 4 lžíce oleje z klíčků
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 7 lžic vinného octa
  • 150 g zrnek modrých hroznů
  • 150 g polníčku
  • 150 g šunky
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 lžíce ořechového oleje (lískového)
  • 30 g jader vlašského ořechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tykvový salát s hroznovým vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Cuketové placky Cuketové placky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz