Recept Tykvová polévka (Kürbisuppe)

(Hodnoceno 1x) penda Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tykvová polévka (Kürbisuppe)

Postup

Mladou tykev omyjeme, oloupeme, odstraníme semena a vlákna. Nakrájíme ji na ploché kousky a ve vodě rozvaříme. Odvar přecedíme, tykev do něho prolisujeme nebo vše umixujeme, osladíme, přidáme skořici, máslo, kůru z poloviny omytého citronu a mléko a již nevaříme. Podáváme teplou se žemlí nakrájenou na nudličky a osmaženou.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 02.08.04 vloženo
  • 5541x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2-3/4 kg mladé tykve (*nebo patisonů*)
  • cukr podle potřeby
  • skořice
  • citronová kůra
  • šálek mléka
  • 1 žemle
  • 1 ČL syrového másla
  • 1/2 ČL másla na smažení.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 30.7.15 17:58

Z malé kulaté zelené tykvičky a bílého patizonu, s mlékem a smetanou.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Tykvová polévka (Kürbisuppe)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz