Recept Tykvová „palačinka“ s tuňákem a koriandrem (MW) Dia

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tykvová „palačinka“ s tuňákem a koriandrem (MW)

Úvod

Letos zase (jako každý rok) mám nadúrodu tykví.

xxxxxx xx

A opět řeším úkol, jak je připravit jinak, než včera :lol: . Proč ne na způsob slaných palačinek. A v mikrovlnce!

Jednoduchá svačina nebo večeře připravená v mikrovlnce – i když na pánvičce by se také podařila. Protože je „palačinka“ velice jemná, obtížně se přesouvá z nádoby ve které se připravovala. Doporučuji k manipulaci buď použít širokou obracečku a nebo rovnou připravovat ve velmi mělké ploché nádobě, v které můžeme servírovat (neobracíme) :idea:

Postup

Tykev oloupeme, odstraníme semeníky, nastrouháme na hrubém struhadle. Posolíme a na cedníku necháme odkapat tekutinu (asi jednu hodinu). Nakonec ještě zbylou tekutinu rukou vymačkáme. K získané hmotě přidáme vejce, mouku, opepříme. Solit už není třeba. Zamícháme těsto. Polovinu rozprostřeme do vymazané nádoby. Vrstva těsta by neměla být vyšší než 1 cm. Vložíme do mikrovlnky a vaříme při výkonu 700 W asi 7 minut. Je-li střed ještě hodně vlhký, dováříme na plný výkon 30 – 60 s. Stejně uvaříme i druhou polovinu těsta. Na ještě horké „palačinky“ rozdělíme maso tuňáka, posypeme sekaným koriandrem a podle chuti dozdobíme rajčátky a/nebo jinou oblíbenou zeleninou. Dobrou chuť! Jo, a je to i méně kalorické :lol: .

Nahlásit recept

  • 15.07.18 vloženo
  • 1020x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • kulatá tykev o průměru přibližně 16 cm (nebo odpovídající množství tykví, patizonů či cuket jiných tvarů)
  • 2 vejce
  • asi 4 PL polohrubé mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na vymazání nádoby vhodné do mikrovlnky
  • * * *
  • 150 g odkapaného masa konzervovaného tuňáka (v oleji či nálevu)
  • koriandr (kdo jej nemá rád, nahradí petrželovou natí)
  • minirajčata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.12.18 09:16

Nechtělo se mi dělat ráno kravál s mikrovlnkou (ta naše mrcha je slyšet po celém baráku, obvzláště před pátou ráno), nechtěla jsem, aby kvůli mé nespavosti trpěl i zbytek obyvatel ;)
Tak jsem dělala na nepřilnavé pánvi.
Použit patizon, bylo ho cca 200 g, ani nebyl potřeba vyždímat - dala jsem tedy jen o vejce méně a mouku celozrnnou pšeničnou.
Jen jsem jí dala 50 g (cca pět lžic, ona tahle celozrnná trochu hůř saje).
Zelené natě momentáně nemám, tak je nahradila cibule, která se k tuňákovi hodí také dobře a a měla jsem z toho dvě silnější placky, příště se nebudu bát udělat z toho čtyři slebší…

Je to výborné, jednoduché a přesně podle mých chuťových buněk, tykví všeho druhu letos zásoba, tak šetřit nemusím :)
Fotky v komentáři…

Odkaz na uvaření

birkana 15.7.18 18:41

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tykvová „palačinka“ s tuňákem a koriandrem (MW)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tykvová „palačinka“ s tuňákem a koriandrem (MW)

Zuzka1973
2361 příspěvků 1.12.18 09:21

Nechtělo se mi dělat ráno kravál s mikrovlnkou (ta naše mrcha je slyšet po celém baráku, obvzláště před pátou ráno), nechtěla jsem, aby kvůli mé nespavosti trpěl i zbytek obyvatel ;) Tak jsem dělala na nepřilnavé pánvi. Použit patizon, bylo ho cca 200 g, ani nebyl potřeba vyždímat - dala jsem tedy jen o vejce méně a mouku celozrnnou pšeničnou. Jen jsem jí dala 50 g (cca pět lžic, ona tahle celozrnná trochu hůř saje). Zelené natě momentáně nemám, tak je nahradila cibule, která se k tuňákovi hodí také dobře a a měla jsem z toho dvě silnější placky, příště se nebudu bát udělat z toho čtyři slebší… Je to výborné, jednoduché a přesně podle mých chuťových buněk, tykví všeho druhu letos zásoba, tak šetřit nemusím :)
Jen rajčátka už nemám a ta kupovaná mi přijdou „škoda peněz“, nepochutnáme si na nich, je jen pár výjimek, ale na ty jsem zrovna nenatrefila…

:mavam:
birkana
1687 příspěvků 17.7.18 08:31

@Eja , děkuji za pochvalu a přivítání :mavam: . Udělala jsem si přestávku, protože mne přepadlo něco jako syndrom vyhoření v kuchyni. Tedy ne, že bych nevařila, ale nápady chyběly. Opakovaně fotit a komentovat již dříve uvařené se mi nechtělo. Zatím se pozvolna rozhlížím, zda je vše při starém ;-)

Eja
3862 příspěvků 16.7.18 19:23
Vítej zpět

:hug:
Chyběla jsi tu. Chodila jsem se dívat i na Tvoje stránky a tam taky nic nového.
Recept hezký jako vždy, vyzkouším - na pánvičce.
:kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz