Recept Tygři v lahvi - utopenci

Labužník Nancy02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tygři v lahvi - utopenci

Postup

Oloupané špekáčky nařízneme třemi podélnými rovnoběžnými řezy, vzdálenými od sebe 1 cm. Zářezy vedeme hluboko, ale opatrně, tak abychom špekáček neprořízli docela. Do krajních zářezů vložíme po plátku podélně nakrájené kyselé okurky. Střední řez široce rozevřeme a vpravíme do něj čajovou lžičku plnotučné hořčice a a asi 1/4 lžičky chilli koření, nebo feferonku. Pak tam vložíme dva plátky syrové cibule. Špekáček s jeho obsahem stiskem uzavřeme. Potom je skládáme do lahve. Ukládáme je do lahve naplněnou částí ke sklu. Při plnění položíme lahev na stůl, špekáčky se nekácí. Špekáčky v lahvi zaprášíme polévkovou lžící Vegety /na 4 l sklenici/ nebo lžičkou soli a polévkovou lžící kari. Potom vše zalijeme nálevem z jednoho dílu vody a jednoho dílu octa 8 %. Láhev uzavřeme víčkem omnia , několikrát rychle překlopíme a sterilujeme při 85 C půl hodiny. Stojí za tu námahu - jsou pikantní a připraveni pro návštěvu

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 10.08.06 vloženo
  • 59753x zobrazeno

Ingredience

  • špekáčky
  • cibule
  • feferonky
  • hořčice
  • kyselé okurky
  • ocet
  • voda
  • Vegeta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 21.9.10 17:57

Diskuse k receptu Tygři v lahvi - utopenci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tygři v lahvi - utopenci

chovatelka
10 příspěvků 1.10.10 07:31

Tak jsem vyzkoušela tento recept, utopenci jsou dobří,ale strašně kyselí. Poměr vody a octa 1:1 je moc. Příště dám méně octa a bude to určitě lepší.

jolana
5068 příspěvků 19.2.10 03:45
Re: Tygři v lahvi - utopenci
:)
Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Když se sklenice moc nacpou z nálevu vznikne rosol, ale chuť utopenců to nezmění. Kdo chce mít utopence kyselejší, tak jich do sklenice dá méně, aby tam
bylo víc nálevu. Záleží na velikosti špekáčků, kolik se jich vejde do sklenice.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

než napíše zkušenosti nancy můžu nějaké poskytnout sama. Na obrázku vidíš, že mám širší sklenice, jsou starší a ráda jsem do nich dávala okurky. Vejde se do ní 5 klasických špekáčků. 720 sklenice taky pojme 5 ks je vyšší, nesmí však být špekáčky veliké. Když jsem dělala prví Tygry měli jsme obzvlášť dobré buřtíky, při druhém vaření byly trochu paprikované a asi i tučnějčí, ale nijak to na chuti nevadí. Jenom se objeví trochu víc načervenalého tuku v nálevu.

jitkap
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Nancy, asi před měsícem jsem „Tygry“ zavařila podle receptu. Jsem ráda, že se otvírá diskuse a já se ptám - kolik kusů se optimálně dá do 7 dl sklenice? Myslím, že jsem je přeplnila a nezůstal prostor pro nálev a taky vrstva tuku, který vystoupil na povrch byla dost vysoká. Ocenila jsem i skutečnost, že obsah sklenice neztratil na kvalitě po částečné konzumaci s týdenním odstupem.

Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Děkuji Vali za poskytnutí obrázku a Ivovi za vložení obrázku do receptu

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Nancy, anebo úplně na začátek ingrediencí (ve formuláři na vložení receptu) vlož následující: http://muj.labuznik.com/obrazky/Vali/vareni/HPIM2749up.JPG

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci - Nancy

poslala jsem obrázek Pepíčkovi, tak je to jen na něm, já ho přidat nemůžu.

Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Vali, můžeš k receptu přidat obrázek / je vtipný/ a jsem ráda, že vám Tygři chutnají.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci - nancy

to máš teda pravdu, že kdo je ochutnal byl spokojený. Možná, že jiné recepty budou taky dobré, ale zůstaneme u tohoto, protože se mi líbí to zavaření. Jinak chuťově vynikající, nejíme ostrá jídla a tak jsem vynechala feferonky nebo chilli. Nikdy jsem o utopence moc nestála, ale tyto můžu a moc mi chutnají - vřele doporučuji. Tento recept by si zasloužil obrázek, ráda ti ho poskytnu mám ho v deníčku.

Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Kdo má pevnou vůli tak vydrží a jí je asi za tři dny. Ale já si myslím, že na tom
tolik nezáleží, protože sterilováním se dobře proleží.

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci - nancy

jen malý dotaz, i když to můžu vyčíst v komentářích, jíst se mohou hned po vychladnutí, nebo je lepší nechat uležet a jak dlouho. Už se zavářejí, jen pro upřesnění, koupili jsme 2 kg špekáčků a naplnila jsem 5 lahví, mám takové baculaté asi litrové, moc dobře se to do nich skládalo.

Labužník mirabelka02
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Den na to, co jsem zbývající utupence svěřila synovi, aby je schoval u sebe v pokoji, jsem loudila, aby mi jednu sklenici vydal. Dopadlo to tak, že jsme ji sežrali spolu! Pak mám zkubnout!

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

V piatok som utopencov pripravila, v sobotu som už slávila úspech. Bol mi manželom udelený titul „umelkyňa“. Chvilu som sa slnila, ale potom som sa priznala, odkial mám recept. Takže, nancy, chvála a úspech patrí aj Tebe!

Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

Jsem ráda, že Tygři v lahvi mají úspěch. Kdo je ochutnal, tak byl velmi spokojený.

Labužník Nancy02
32 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci
Labužník mirabelka02
23 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tygři v lahvi - utopenci

V pátek jsem uděla 3 velké sklenice - no a včera pozdě večer jsem jednu doslova SEŽRALA! bylo to silnější než já, přiznávám…Ale lepší utopence jsem ještě nejdedla. Dnes ráno jsem svěřila zbývající sklenice synovi, který se schoval u sebe v pokojíčku…:))) Tak jsem dopadla.
Nancy - SUPER a DÍKY!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz