Recept Tygří slzy

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tygří slzy

Postup

V kastrolku smíchejte vsechny ingredience. Privedte do varu a proslehejte. Podávejte k masu, drubezi, rybám nebo k zelenine. Omácka musí být tak ostrá ze i tygr zacne slzet. Proto tento název.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 24.01.10 vloženo
  • 4867x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 PL rybí omácky
  • 2 PL limetkové stávy
  • 2 PL trtinového cukru
  • 1 PL sambal oelek nebo více
  • ½ cibule nakrájené na kosticky
  • 1 PL maizeny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tygří slzy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tygří slzy

esmeralda
4813 příspěvků 26.01.10 06:30
Re: Tygří slzy - Spiser,

Srirachu bych doma asi taky nedělala.

Nedivím se tedy že místo ní používáš Sambal Oelek, který je velice populární dodnes u vašich sousedů v Holandsku. Je to zřejmě pozůstatek čilého obchodování v minulých stoletích.

spiser
717 příspěvků 25.01.10 16:02
Re: Tygří slzy. Esmeralda.

Recept je thajský ale srirachu je tezké sehnat musel bych si ji sám udelat a pripravit fermentovanou srirachu trvá tri az ctyri dny.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.10 03:25
Re: Tygří slzy - Spiser,

podobné omáčky jsou moje gusto.
Tuto bych ale typovala spíše na Indonésii nebo Malaysii.
Thajci by místo Sambal Oelek spíše použili Sriracha ( ศรีราชา).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Karbanátky Karbanátky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz