Recept Tygří slzy

spiser Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tygří slzy

Postup

V kastrolku smíchejte vsechny ingredience. Privedte do varu a proslehejte. Podávejte k masu, drubezi, rybám nebo k zelenine. Omácka musí být tak ostrá ze i tygr zacne slzet. Proto tento název.

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 24.01.10 vloženo
  • 4988x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 PL rybí omácky
  • 2 PL limetkové stávy
  • 2 PL trtinového cukru
  • 1 PL sambal oelek nebo více
  • ½ cibule nakrájené na kosticky
  • 1 PL maizeny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tygří slzy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tygří slzy

esmeralda
4813 příspěvků 26.1.10 06:30
Re: Tygří slzy - Spiser,

Srirachu bych doma asi taky nedělala.

Nedivím se tedy že místo ní používáš Sambal Oelek, který je velice populární dodnes u vašich sousedů v Holandsku. Je to zřejmě pozůstatek čilého obchodování v minulých stoletích.

spiser
717 příspěvků 25.1.10 16:02
Re: Tygří slzy. Esmeralda.

Recept je thajský ale srirachu je tezké sehnat musel bych si ji sám udelat a pripravit fermentovanou srirachu trvá tri az ctyri dny.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.10 03:25
Re: Tygří slzy - Spiser,

podobné omáčky jsou moje gusto.
Tuto bych ale typovala spíše na Indonésii nebo Malaysii.
Thajci by místo Sambal Oelek spíše použili Sriracha ( ศรีราชา).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ořechový koláč Ořechový koláč
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz