Recept TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Labužník Milan02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nabobtnat asi třičtvrtě hodiny. Přebytečnou vodu slijeme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje dohněda. Do ovesných vloček přidáme osmahnutou cibulku i s olejem, ve kterém jsme ji osmahnuli, přidáme rozdrcené olomoucké tvarůžky a rozdrcený česnek, přidáme i ostatní přísady a vše dobře promísíme. Na pánvi tvoříme středně silné kulaté pláty a pečeme na pánvi dobře vytřené olejem jako klasické „bramborové" bramboráky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.07 vloženo
  • 8122x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut, nepoĂ„

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • lžíce octa
  • majoránka (nešetřit!)
  • 1 vejce
  • půl lžíce hladké mouky
  • lžíce strouhanky
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • Podáváme jako samostatný pokrm; samozřejmě vychlazené pivo se hodí!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

trados
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Večeře na zahrádce, tenhle „bramborák bez brambor “, zapíjený ležákem Starobrno. Fakt prima večer!

Labužník Marcelaa02
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Včera jsem tuto mňamku vyzkoušela k večeři a uděluji pochvalu :-) Těm,kdo alespoň trochu potřebují cítit vůmi masa,doporučuji cibulku osmahnout na trošce rozškvařeného špeku. Pokrm je to velice sytý,jen jsme funěli.....

Labužník Bábina02
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Díky za recept, spáchám jej dnes,doma si šplhnu,když ještě byla babička, museli jsme jíst podobné dobroty na dvorku. A co se týká „vůní“ po úpravách jídel, mám zkušonost spíš se smaženou cibulkou. Dělala jsem asi 20 l guláše z divočáka a druhý den po ránu v duchu odsuzovala v autobuse při cestě do práce toho nezodpovědného, co si dal k snídani míchaná vejce. Až v práci jsem zjistila, že takto právě mně „voní“ kabelka.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Tak to u nás v bytě je cítit dlouho i obyčejný bramborák nebo smažená niva. Jednou jsem dělala řízky z mletého s přídavkem nivy a bylo to cítit snad ještě do druhého dne… A to nebydlím v paneláku, ale v cihlovém domě a kuchyň je v jedné, poměrně velké místnosti společně s jídelnou. Problém nejspíš bude v její centrální poloze uprostřed bytu a absenci oken..:-(. Zato na chalupě si tyto lahůdky můžeme dopřát venku. Ale v restauracích to cítit není, to je pravda!

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR- oldsoft

Ale v těch hospodách mají, tedy si myslím, dobré digestoře. Ale co my, chudinky a chudáci v kuchyňce o pár metrech čtverečních i bez okna? Co my panelákoví?:-)))) Smažení tvarůžků je cítit od prvního až do desátého patra:-)) Fakt, nepřeháním…Ahoj.

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Já bych taky řekla, že to není až tak hrozné. Dělala jsem obalované tvarůžky a za chvíli nebylo cítit nic. Ale zato to byla velká dobrota.

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tvarůžkový bramborák bez brambor

Tepelná úprava tvarůžků není tak šílená, jak se tu v popisech vzájemně předháníte. Po hospodách je v různých variantách (smažené, v bramboráku) prodávají už celkem běžně. Hromadného úprku hostů v okolí jsem však svědkem nikdy nebyl.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Jojo, jakkoliv tepelně upravované tvarůžky, to je síla:-)) Mně takhle jednou utekla rodina na chalupu s tím, že se vrátí až to vyvětrám.:-) Tak raději na studeno…:-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR-Milane,

to je také jediné, co mě od vyzkoušení odrazuje…naše kuchyň nemá ani okna, ani digestoř…búú škyt :-). Ale to pivo, to si dám. Na zdraví…Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Místnost, kde se to připravuje, je pak docela impregnovaná, ale za to olomoucko-tvarůžkové pochutnání to stojí. Jenom se nesmí zapomenout na to pivo…

whitesnake
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Večer na to jdu.To bude rachot.......

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Reveňový koláč Reveňový koláč
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz