Recept TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ovesné vločky zalijeme vodou a necháme nabobtnat asi třičtvrtě hodiny. Přebytečnou vodu slijeme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje dohněda. Do ovesných vloček přidáme osmahnutou cibulku i s olejem, ve kterém jsme ji osmahnuli, přidáme rozdrcené olomoucké tvarůžky a rozdrcený česnek, přidáme i ostatní přísady a vše dobře promísíme. Na pánvi tvoříme středně silné kulaté pláty a pečeme na pánvi dobře vytřené olejem jako klasické „bramborové" bramboráky.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.06.07 vloženo
  • 7001x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut, nepoĂ„

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 balení olomouckých tvarůžků
  • lžíce octa
  • majoránka (nešetřit!)
  • 1 vejce
  • půl lžíce hladké mouky
  • lžíce strouhanky
  • sůl
  • olej

Doporučená příloha

  • Podáváme jako samostatný pokrm; samozřejmě vychlazené pivo se hodí!

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

trados
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Večeře na zahrádce, tenhle „bramborák bez brambor “, zapíjený ležákem Starobrno. Fakt prima večer!

Labužník Marcelaa02
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Včera jsem tuto mňamku vyzkoušela k večeři a uděluji pochvalu :-) Těm,kdo alespoň trochu potřebují cítit vůmi masa,doporučuji cibulku osmahnout na trošce rozškvařeného špeku. Pokrm je to velice sytý,jen jsme funěli.....

Labužník Bábina02
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Díky za recept, spáchám jej dnes,doma si šplhnu,když ještě byla babička, museli jsme jíst podobné dobroty na dvorku. A co se týká „vůní“ po úpravách jídel, mám zkušonost spíš se smaženou cibulkou. Dělala jsem asi 20 l guláše z divočáka a druhý den po ránu v duchu odsuzovala v autobuse při cestě do práce toho nezodpovědného, co si dal k snídani míchaná vejce. Až v práci jsem zjistila, že takto právě mně „voní“ kabelka.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Tak to u nás v bytě je cítit dlouho i obyčejný bramborák nebo smažená niva. Jednou jsem dělala řízky z mletého s přídavkem nivy a bylo to cítit snad ještě do druhého dne… A to nebydlím v paneláku, ale v cihlovém domě a kuchyň je v jedné, poměrně velké místnosti společně s jídelnou. Problém nejspíš bude v její centrální poloze uprostřed bytu a absenci oken..:-(. Zato na chalupě si tyto lahůdky můžeme dopřát venku. Ale v restauracích to cítit není, to je pravda!

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR- oldsoft

Ale v těch hospodách mají, tedy si myslím, dobré digestoře. Ale co my, chudinky a chudáci v kuchyňce o pár metrech čtverečních i bez okna? Co my panelákoví?:-)))) Smažení tvarůžků je cítit od prvního až do desátého patra:-)) Fakt, nepřeháním…Ahoj.

blamamka
292 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Já bych taky řekla, že to není až tak hrozné. Dělala jsem obalované tvarůžky a za chvíli nebylo cítit nic. Ale zato to byla velká dobrota.

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tvarůžkový bramborák bez brambor

Tepelná úprava tvarůžků není tak šílená, jak se tu v popisech vzájemně předháníte. Po hospodách je v různých variantách (smažené, v bramboráku) prodávají už celkem běžně. Hromadného úprku hostů v okolí jsem však svědkem nikdy nebyl.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Jojo, jakkoliv tepelně upravované tvarůžky, to je síla:-)) Mně takhle jednou utekla rodina na chalupu s tím, že se vrátí až to vyvětrám.:-) Tak raději na studeno…:-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR-Milane,

to je také jediné, co mě od vyzkoušení odrazuje…naše kuchyň nemá ani okna, ani digestoř…búú škyt :-). Ale to pivo, to si dám. Na zdraví…Bona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Místnost, kde se to připravuje, je pak docela impregnovaná, ale za to olomoucko-tvarůžkové pochutnání to stojí. Jenom se nesmí zapomenout na to pivo…

whitesnake
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: TVARŮŽKOVÝ BRAMBORÁK BEZ BRAMBOR

Večer na to jdu.To bude rachot.......

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Cibulačka Cibulačka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz