Recept Tvarohový parfait s revení

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohový parfait s revení

Postup

1. Oloupanou a očištěnou reveň nakrájíme na délku formy. Svaříme 100 ml vody s poloviční dávkou cuk­ru a reveň dusíme asi 5 min. Dáme vychladnout. 2. Do tvarohu zamícháme zbylý cukr a vanilkový cukr a lehce vmícháme dopevna ušlehanou smeta­nu. Do formy mezi dvě vrstvy tvarohu narovnáme 2/3 reveně a necháme asi 4 hodiny mrazit. 3. Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme. Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazi­cího boxu do chladničky. Parfait vyklopíme a ze všech stran posypeme pistáciemi. Nakrájíme na plátky a podáváme na taliri s reveňovým pyré. Podle uvážení můžeme ještě ozdobit nakráje­ným reveňovým listem a posypat moučkovým cukrem. Tip: Nízkotučný tvaroh můžeme nahradit 650 g smetanového tvarohu nebo mas­carpone a použít jen 150 ml smetany.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 06.05.03 vloženo
  • 3757x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 640 kcal, 21 g bílkovin, 38 g tuků, 53 g sacharidů
  • 750 g reveně
  • 150 g cukru
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 ml smetany
  • 50 g sekaných pistácií

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohový parfait s revení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz