Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kysanou smetanu v míse rozšleháme s cukrem písek a 2 vanilkovými cukry. Přidáme tvaroh a vše dále řádně prošleháme. Nalijeme do jakékoliv formy, formiček, přepravky od vajec-musí být řádně umytá a hlavně z umělé hmoty a dáme zmrazit do mrazáku. Pokud chceme Míšu čokoládového přidáme rozpuštěnou čokoládu nebo kakao. Po zmrazení podáváme zdobený šlehačkou, karamelem, čokoládovou polevou nebo také jen tak. Tento recept jsem našla mezi dalšími v krabici, je od mé známé ukrytý dobře 20 let. Takže Vlastičko, jen jsem ho zatím nevyzkoušela. Nechávám to na Vás a nekamenujte mě, když se nepovede.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.6.18 14:59
Opět nadešlo období zmrzlin a nanuků - tak sahám po osvědčených
receptech…
Cukr použit tentokrát kokosový a vanilkový vynechán úplně…
Když Míša - tak do medvědích formiček…
Zkusila jsem nechat hmotu tuhou (tvaroh ze staniolu je pevnější). Tak
uvidíme, co to udělá
Foto v komentáři (před ztuhnutím)…
2.8.15 11:28
Naše (nejen) letní stálice
Přidávám i trochu sladké smetany, protože tvaroh ve staniolu bývá
opravdu hustý, ale když jsem zkusila použít ten vaničkový, ten se ředit
nemusel.
Dávka vystačí na šest větších nanuků a kolikrát ještě zbude ještě
trošku - ten zbytek dám do kelímku od zakysanky také zamrazit (uzavřu
alobalem či potravinářskou fólií).
Hotové nanuky je dobré polít rozehřátou čokoládou, tuhne rychle - stačí
jen chvilku otáčet nanukem a lžičkou nanášet čokoládu…
Ale rádi máme i bez čokolády
Také jsem už několikrát dělala s přidáním rozmačkaných malin a nebo
s přidáním strouhaného kokosu, vlašských ořechů, pistácií,
čokolády…
Prostě se fantazii meze nekladou.
Formičky mi zbyly ještě z doby, kdy byly děti malé… Ale kdo nemá,
nevadí… Tahle zmrzka jde udělat bez problémů i jako vaničková (dělám
ji tak také, aby byla po ruce na poháry).
V letošních tropických vedrech je spotřeba opravdu veliká
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tvarohový nanuk Míša
Opět nadešlo období zmrzlin a nanuků - tak sahám po osvědčených receptech…

Cukr použit tentokrát kokosový a vanilkový vynechán úplně…
Když Míša - tak do medvědích formiček…
Zkusila jsem nechat hmotu tuhou (tvaroh ze staniolu je pevnější). Tak uvidíme, co to udělá
Foto je před zmrazením a druhé během mrazení…
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Je dobré předem vylít formičky čokoládou.
Vali díky, to jsem sama zvědava, ale s tou malinovou marmoškou to může být bezva.
.....už jsou nanuky v mrazáku. Přidala jsem trochu šlehačky, aby to zřídlo a dalo plnit do formiček na nanuky, část jsem ochutila malinovou marmeládou. Bude to dobrůtka pro vnoučata. Měj se pěkně