Recept Tvarohový koláč se sněhem II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze všech ingrediencí na těsto vytvořit těsto, které dáme na chvilku odpočinout a připravíme si troubu vyhřátou na 180 stupňů.
Připravíme náplň ušleháním všech surovin na náplň. Je to hodně řídké. Potom na vymaštěný a vysypaný vyšší plech rozložím těsto i trochu do stran (rukou, namočené v mouce) hodně na tenko, protože těsto hodně vyběhne, nalít na těsto náplň a dát péci 40 minut do vyhřáté trouby.
Tak pět minut před koncem vyšlehám tuhý sníh do kterého zašlehat krystalový cukr. (Krystalový proto, že na konci pečení udělá
navrchu hrubší krystalky). Vyndat pekáč z trouby , pomazat sněhem a dám asi na 10 minut zpět do trouby a nechám sníh zrůžovět.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.10.10 vloženo
  • 4528x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 220 g polohrubé mouky
  • 120 g Stely
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžička prášku do pečiva.
  • Náplň:
  • 1/2 l mléka
  • 1/2 kg tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 pudikový prášek vanilkový
  • 1 1/2 dcl oleje
  • 1 celé vejce
  • 2 žloutky
  • Sníh:
  • 4 bílky
  • 150 g krystalového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohový koláč se sněhem II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na medu Kuře na medu
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz