Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Želatinu vložíme do mléka a řídíme se pokynem na sáčku, hlavně dodržet teplotu varu. Do mixeru vložíme tvarohy, heru, cukr, vanilkový cukr, vejce, rum a nabobtnalou želatinu, přikryjeme záklopkou a vše rozmixujeme. Mezitím si dno dortové formy vyložíme piškoty, nalijeme polovinu umixované hmoty, poklademe ovocem - ne moc hustě, je to vidět na řezu dortu uveřejněného v deníčku. Do zbytku umixované hmoty přidáme kakao, spustíme přístroj a dobře promixujeme, aby nebyly hrudky kakaa. Tímto kakaovým zbytkem hmoty zalijeme pokladené ovoce v dortové formě, urovnáme a necháme, nejlépe přes noc ztuhnout v lednici. Kdo má chuť ...může zdobit šlehačkou a přelít štamprlátkem griotky nebo vaječného koňaku. Autor receptu: Petra Bednářová, spolužačka mé dcery.
Recept je z kategorií: Nepečené moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tvarohový dort od Petry
Ladunko, myslím, že si může s tímto receptem pohrát každý a vytvářet varianty podle svých chutí. Já jsem tím pověstná a právě to je to ono…a to je dobře.
Handulo, jahody ani já, ani dcera jsme nezkoušely…osvědčila se pouze tato varianta.
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Podobný dort máme moc rádi akorát místo hery dávám máslo /hera mi moc nejede/a vajíčka tam nedávám vůbec,máme prcky a salmošku už jsme měli.Jinak nejraději ho máme s čerstvýma jahodama nebo banánama.A když je to verze pro dospěláky a piškoty se pokapou portským.. hmm…!
Bona, Handulo, také jsem se želatiny bála…ono to chce dodržet recept napsaný na sáčku…já byla zvyklá vše od oka, v tomto případě se to nesmí…stále mám úctu k té třaslavině. Jinak dort je opravdu moc chutný, hlavně v létě.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Děláte dort vždy jen s meruňkama nebo s broskvema, nezkoušely jste s jahodama? Myslíš, že by to šlo, nebo jahody neudělají tu správnou chuť?
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Také jsem si ho uložila, tvaroh máme rádi, tak ho zkusím. Bono želatiny se neboj, je to jednoduché.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
viděla jsem fotku v deníčku, vypadá to báječně! S želatinou nemám příliš zkušeností, ale do tohoto půjdu… i s tím štamprlátkem pro dospělé strávníky…
Dík za recept
Bona