Recept Tvarohovo - malinovo - ostružinový koláč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohovo - malinovo - ostružinový koláč

Úvod

Použijeme dortovou obroučkovou formu, průměr 26 cm.

Postup

Příprava náplně:
Maliny a ostružiny umyjeme a rozprostřeme, aby mohly oschnout. Tvaroh propasírujeme přes cedník. Obroučku dortové formy pokapeme máslem a dno i stěny formy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C.

Příprava těsta:
Máslo utřeme s moučkouvým a vanilkovým cukrem do pěny a po jednom přidáme vejce. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Po lžičkách vmícháme do vaječné hmoty a po lžičkách vmícháme rum. Těsto dáme do formy, povrch uhladíme a pečeme 20 minut.

Pokračujeme v přípravě náplně:
Bílky oddělíme, ušleháme se špetkou soli sníh, přidáme 70 g cukru a šleháme. Máslo utřeme do pěny s 80 g cukru a vanilkovým cukrem, přidáme kůru, po jednoum zapracujeme žloutky, propasírovaný tvaroh, střídavě škrobovou moučku a sníh. Nakonec vmícháme maliny a ostružiny.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a hned na něj dáme náplň. Při teplotě 200°C pečeme 30 minut, pak 1 hodinu na 180°C.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.10.11 vloženo
  • 8257x zobrazeno

Ingredience

Náplň:

  • 350 g ostružin
  • 350 g malin
  • 4 vejce
  • sůl
  • 750 g tvarohu
  • 150 g krystalového curku
  • 150 g másla
  • 2 vanilkové cukry (20g)
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 100 g škrobové moučky

Korpus:

  • 100 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr (10g)
  • 2 vejce
  • 150 g hl. mouky
  • 50 g škrobové moučky
  • 1 ČL prášek do pečiva
  • 2 PL rumu
  • skořicový a vanilkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohovo - malinovo - ostružinový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 10.09.14 18:04
pecici papir

@casino I kdyz pouzivani papiru je v poradku, staci uplne formu vymazat a posleze posypat moukou a prebytek mouky potom vysypat. Mam to vyzkousene a pracuje to zrovna tak dobre jako pecici papir pokud ho nemate po ruce :lol:

 
casino
4466 příspěvků 10.09.14 09:54

@Jitule2010
S nastavováním formy PP nemám zkušenosti, ale namazanej papír je určitě lepší než střízlivý :mrgreen: Asi stačí olej ale s pomáslovaným se bude lépe pracovat… a co takhle zkusit upéci z polovoční dávky, he? :) :mavam:
P. S.
V rcp stojí: Tvaroh propasírujeme přes cedník
vřele doporučuji, fakt je to poznat :palec:

 
Jitule2010
3 příspěvky 10.09.14 08:29
Nastavení formy

Prosím o radu, jak přesně provést nastavení formy pečicím papírem. Zkusila jsem to, ale přilepila se mi na něj tvarohová náplň a výsledek tedy není po oddělení papíru 100% dokonalý jako na obrázku, i když pro domácí použití to samozřejmě vůbec neva. Papír jsem ničím nemazala, to by možná pomohlo? Jinak moc zajímavý recept, výsledek je ňamňózní, i když jsem použila zamražené ovoce a došlo tak i k obarvení tvarohu na růžovo.

 
glama  24.10.11 12:50

Páni…to by mě tedy nenapadlo..nastavit formu papírem.. :-D
Děkuji, to mě baví!
:mrgreen:

 
berounanda
11 příspěvků 24.10.11 12:42

glama - použila jsem dortovou formu o průměru 26cm…výška…mmnt musím změřit. Takže výška je 6,5cm. Jestli máš nižší, tak by to uteklo, ale můžeš nastavit pečícím papírem. Prostě ustřihneš vyšší pruh peč. papíru :-D funguje to, mám to vyzkoušené.

 
glama  19.10.11 22:03

Je to hodně vysoké… Jakou jsi použila formu..?
Mám formu s tak asi poloviční výškou, to by mi uteklo, ne?? :think:

 
berounanda
11 příspěvků 19.10.11 21:12

:palec: to mě těší… děkuji. Místo malin a ostružin bych bez obav dala i višně, nebo tak podobně :think:

 
dag
539 příspěvků 19.10.11 20:49

přidala jsem do oblíbených, abych, až budou maliny nezapomněla.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz