Recept Tvarohové šátečky s jablky
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Tvaroh utřeme se změklým máslem, vmícháme mouku a zpracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm, ze kterého vykrájíme čtverce 70 x 70 mm. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kousky. Na každý čtverec těsta nasypeme trochu skořicového cukru a položíme několik kousků jablek, které ještě také pocukrujeme. Těsto přehneme přes náplň, růžky přitiskneme k sobě a nahoře spojíme lískovým oříškem. Šátečky dáváme na vymaštěný plech, potřeme vejcem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Po vychladnutí je vydatně pocukrujeme.
Recept je z kategorií: Koláče
- 12.11.02 vloženo
- 14738x zobrazeno
Ingredience
- 1,5 kg jablek
- 200 g měkkého netučného tvarohu
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla nebo rostlinného tuku
- 50 g jader lískových oříšků
- 2 lžíce (asi 40 g) skořicového cukru
- 1 vejce na potření
- mouka na vál
- tuk na vymazání plechu
- moučkový cukr na posypání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.9.13 11:46
Šátečky byly skvělé, nejlepší ještě mírně vlažné Děkuji za recept!
Diskuse k receptu Tvarohové šátečky s jablky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tvarohové šátečky s jablky
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Tyto šátečky jsou opravdu vynikající. U nás jsou oblíbené plněné švestkovými povidly. je to pikantnější - má to výzaznější chuť k těstu. Nevydrží dlouho. Máma toto těsto používá na makové šneky: těsto se rozválí na plát, pomaže se makouvou náplní, zaroluje a krájí na cca 1,5 cm tlusté plátky, které se naskládají na plech a potřou vajíčkem. Toto těsto je rostě vynikající a hrozně rychlé, nenáročné na zručnost.
z tohoto těsta dělám záviny jenom v jiném poměru, kostka tvarohu je 250 g a tak i tuk je 250 g a mouky podle toho jak je tvaroh takzvaně mokrý 250g mouky i více. Z tohoto množství mám 4 jablečné záviny napříč plechu.
Jinak je možné tyto šátečky plnit pikantní marmeládou, aby nevytékala, je potřeba přidat trochu strouhaných piškotů, nebo ořechovou nádivkou a plnit vykrojená kolečka, vzniknou půlměsíčky. Dále je možno dělat malé rohlíčky, pomocí dezertního talířku odělat kolo a rozdělit na 8 dílů na širší straně trojúhelníku plnit a stočit rohlíček.
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Uz je to v oblibenych. Diky Vali za nalezeni. Pridala jsem si do oblibenych i ty jablecne livance a zitra na ne kupuji jablka. Az to vse udelam, pripisi komentar.
Dekuji
cherry
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Já tyhle šátečky plnila kouskem marcipánu, kompotovou broskví a višněmi. Vřele doporučuji.
6 příspěvků 22.10.03 17:42
Ano VONDRA to je ta mouka kterou kupuji asi uz 2 roky,protoze driv jsem o ni nevedela omlouvam se,ze jsem se o tom driv nezminila jinak moc dekuji za radu.Bracha mi sem jednou poslal hrubou mouku tak jsem udelala houskove knedliky tet pouzivam vondru, nevim jestli hruba mouka a vondra je to to same,protoze kdyz delam houskove knedliky z vondry tak mi prijdou trochu jine. Nic s tim nenadelam musim zustat u te vondry, lepsi neco nez nic ne? Mej se.
1075 příspěvků 22.10.03 16:19
Zdravim Te. Znam tu ctvrt, ve ktere zijes. Muj muz zil v Americe hodne let, ted zijeme v Lucembursku. Pokusim se Ti napsat, jak by jsi mohla zkusit sehnat hrubou mouku v Americe. Zkus se kouknout (aspon pred lety to tak bylo) v obchodech po hrube mouce, ktera se jmenuje VONDRA. Byvala v takovych malych modrych kulatych krabickach 15×20 cm vysokych. Je to takova kulata krabicka jako napriklad u nas se v nich prodava sul. Vim, ze v Americe je velmi tezke sehnat hrubou mouku, ale tato mouka Vondra se tam prodava , ale je to male baleni. Zkus se zeptat a dej mi vedet, zda jsi ji sehnala. Ja zila pred 5 lety v Kanade a tam byl taky problem sehnat hrubou moukua to zpocatku. Pak uz se dala sehnat a to vetsinou v polskych prodejnach. Preji Ti dobre porizeni.
Mej se hezky
6 příspěvků 22.10.03 14:55
Ja ziji v USA (Manhattan) co se tyce kuchyne z ruznych zemich tech je tady habadej, bohuzel zadna ceska restaurace v Manhattanu neni, jedna je v Queensi.Ja tady ziji uz 5 let a porad si nemuzu zvyknout na jakoukoli kuchyn tak si varim ceska jidla. Mojemu pritelovi to nastesti moc chutna porad chce abych varila gulas
Kde zijes,ze tam nemuzes sehnat mekky netucny
tvaroh? Tady taky nemaji vse, napriklad hrubou mouku tady nesezenu ktera je
dulezita,kdyz delam houskove knedliky, tak pouzivam All purpose flour ,ale neni
to ono. Mej se hezky.
1075 příspěvků 22.10.03 05:35
Moc Te zdravim. Jsem rada, ze jsi vyzkousela tento recept a hlavne, ze Ti chutnal. Verim Ti, ze satecky byly vyborne, protoze nam taky moc chutnaji. Tvarohove testo mam obzvlaste rada. Taky neziji v C.R. a tvaroh jaky k tomuto potrebuji u nas nelze sehnat, proto si ho vozim z Ceska. Souhlasim s Tebou a taky vzdy rikam, ze ceske jidlo je nejlepsi, ale rada zkousim i ochutnavam ruzne kuchyne.
Martino, muzu se zeptat, kde zijes? Posli nam taky nejaky Tvuj oblibeny recept. Uz ted se tesime. Mej se moc hezky-ahoj
6 příspěvků 21.10.03 20:33
Dlouho jsem uvazovala jestli mam tenhle recept vyzkouset a na konec jsem ho vyzkousela a musim rict,ze satecky byli VYBORNE.Nikdy bych neuverila,ze z mouky,masla a tvarohu je mozne udelat tak dobre testo.Kdyz jsem tenhle recept delala podruhe tak jsem na testo dala nastrouhana jablka s hrozinkami a testo jsem zavinula.Labuznik je nejlepsi a uplne nejlepsi je ceske jidlo ja to rikam porad a jelikoz neziji v Cr tak jsem vdecna za kazdy recept.Hodne stesti vsem.