Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na těsto utřeme do pěny vejce se 3-4 lžícemi vody, cukrem a vanilkovým cukrem. Smícháme mouku s kypřicím práškem a solamylem a vše prosijeme na vaječný krém a dobře promícháme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme a potřeme těstem. Pečeme 10-12 minut. Poté plech položíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na přípravu náplně namočíme želatinu do studené vody. Z chemicky neošetřeného citronu ostrouháme kůru. Mléko s cukrem, solí, citrónovou kůrou a žloutky za stálého míchání přivedeme k varu a potom odložíme stranou. Želatinu vymačkáme, přimícháme do mléka a necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme dotuha. Když začne mléko se želatinou houstnout, přidáme tvaroh a šlehačku a vše promícháme. Hmotu navršíme na plát těsta a v chladničce necháme ztuhnout. Smetanu spolu se ztužovačem ušleháme dotuha. Naplníme jí cukrářský sáček a moučník ozdobíme většími kopečky. Doprostřed každého dáme trochu jahodového džemu. *Tip:* Do tvarohu můžeme přidat nejrůznější drobné ovoce, čerstvé i mražené. Mražené předem rozmrazíme, čerstvé omyjeme, osušíme, pocukrujeme a necháme chvíli odležet. *1 kousek: přibližně 260 kcal, 7 g bílkovin, 15 g tuků, 23 g sacharidů.*
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tvarohové řezy