Recept Tvarohové řezy s jablky

(Hodnoceno 8x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohové řezy s jablky

Postup

Tvaroh umíchat s měkkou Herou/máslem
přidat cukr, vejce, a za stálého míchání přisypat mouku smíchanou s Prdopečem
Vše pěkně utřít
Těsto rozetřít na VV plech (Vymazaný, Vysypaný)

Jablka rozestřít na těsto
Posypat drobenkou
Upéci v předehřáté troubě

Upečené pocukrovat a pocákat třeba čokoládou.

Možno přidávat ořechy, skořici, hrozinky

Řezy jsou velice lehké, vláčné a když je jíte, nepráší se vám od pusy :-)))

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.04.09 vloženo
  • 68016x zobrazeno

Ingredience

  • 250g tvarohu
  • 200g cuk mouč
  • 200g Hery/másla
  • 4 vejce
  • 1 prdopeč
  • 250g hladké
  • 3,4,5 nahrubo nastrouhných jablek
  • Drobenka z
  • másla
  • cukru
  • mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 10.10.17 19:46

Dala jsem jen polovinu cukru a i méně másla, vejce s cukrem jsem jako vždycky šlehala do pěny. Jablka na malé plátky, místo drobenky trochu mandlových plátků a vloček prohnaných na zbytku másla. Moc dobré.

Odkaz na uvaření

daduuja 05.10.17 20:41

Rychlovka, ale dobrá.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

mahulen 24.11.15 11:55

Výborná, přesně podle receptu, v drobence navíc skořice. Příště dám o jablko dvě navíc.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Stapeli 30.08.15 13:50

Polohrubá mouka, na jablka skořici a cik-cak povidla, další cukr není potřeba, stačí drobenka. 35 minut na 170 tupňů, horkovzduch. Výborný koláč.

Odkaz na uvaření

santiva 29.03.15 18:17

Výborný koláč, nadýchaný a vláčný. Omylem jsem do těsta vysypala prášek do perníku a chutná to výborně :-D

Odkaz na uvaření

Lyduska 11.02.13 13:49

Piekla som na plechu s rozmermi 25×38 cm. Veľmi dobrý koláč.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.11.12 17:38

Jeden z nejlepších moučníků, které jsem už měla čest zde najít a realizovat :)
Těsto krásně kypré, žádná sušina… Jediné, co jsem přidala já, byly dvě lžičky skořice do té žmolenky…
Na první pohled úplně obyčejná „buchta“, ale jakmile do ní člověk prvně zahryzne, hned zjistí, že obyčejná není ;)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

glama 25.03.12 17:03

Dneska jsem narychlo upekla zase…a jak tak myslím na tisíc věcí, lupla jsem ta nastrouhaná jablka do těsta, místo abych jimi těsto na plechu posypala..
Správně, nestalo se vůbec nic.. :-D Tak jsem ještě alespoň drobenku posypala sekanými ořechy.
Koláč je velmi dobrý, lehoučký a nadýchaný..

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

bartakovaz 31.03.11 10:52

Já jsem do těsta přidala trochu rozinek a nasekaných vlaškých ořechů, do drobenky meltou skořici a na drobenku ještě dala celé půlky vlašských ořechů. Řezy nebo koláč, jak kdo chce, je moc dobrý. Potřebovala jsem něco vcelku rychlého a dobrého ke kávě. Návštěva si moc pochvalovala.
Díky za recept.

Odkaz na uvaření

glama 17.10.10 13:52

Právě jsem udělala. Jsou optavdu vynikající!!! Rychlé, snadné a obrovsky vláčné a voňavé…

Diskuse k receptu Tvarohové řezy s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esk
123 příspěvků 14.10.17 20:22

Upečeno s práškem do perníku a skořicí v drobence. Výborné.

 
Zuzka1973
1978 příspěvků 20.11.15 09:46

@Zuzu Dávám vždy pět větších jablek, stačí to bohatě…
Ale naštěstí toto je typ receptu, kde případné přidání jablek nevadí, hlavně pokud jsou malá jako letos :)
Letos až budu péct, abych jich dala alespoň deset, jak jsou letos maličká :D

:mavam:
 
Zuzu
116 příspěvků 20.11.15 01:44

Nevíte někdo, kdo jste dělal, zda-li se v ingrediencích opravdu myslí 3 nebo 4 nebo 5 jablek? Přijde mi to nějak málo.

 
Rhonia
2 příspěvky 02.10.14 20:01

Dobrý den, chystám se upéct tento koláč a chtěla jsem se zepat, na jakou teplotu a jak dlouho se tento koláč peče? (V plynové troubě). P. S. Tvraoh může být ten vaničkový polotučný? Děkuju :-)

 
casino
4450 příspěvků 04.08.13 21:03
Chvála přírodě konečně někdo…

@Dadooa
… kdo jen nekvoká a nehraje si na Glama nebo Mrtvola :mrgreen:
Ano, v tom podstatném máte pravdu: je to srazek ;)
Nevím, zda je „…moc prepecena…“ :nevim: „ale sucha a vysusena“ nebyla!
1. Poprvé jsem pekl před týdnem: Při 170°C (HV) asi 20´(peču na dotek) Fotečka je zde dole. Moc jsme si nepochutnali a nakonec zbylo i na MAKRONKY a na tom růžovém (z hl. mouky) si pošmákla i naše šmecka :mrgreen:
2. Teď jsem to zkusil znovu… Paní casinová pravila, že jsem tydýt, když do těsta s tvarohem cpu hl. mouku!!! Pečeno při 150°C (HV) asi 25´ a výsledek už jste mi dala vyžrat níže :)
U prvního pečení jsem si toho nevšiml, ale nyní, než jsem stihl těsta dát na plech, tak už začala bublinkovat. Nevím proč… Že by byl tvaroh kyselejší než předešle? :nevim:
3. Nevzdám to! Mám sice větší plech než Lyduška, ale rád bych se trošku přiblížil jejímu produktu…
Poradíte co a jak udělat, abych se kýžené metě přiblížil co nejvíce. Asi nastavím jen 150°C bez HV

P. S.
V komentářích je zmínka, že buchta je lepší následujícího dne…
Mohu potvrdit!
Sice zbyla jenom ta růžovka ;) ale k dopolední kávě to bylo lepší, než drátem do voka :mrgreen:

Mimo mísu
Koukám, že ten můj nepodarek pořád straší v úvodu receptu…
Nebudu čekat na Viktora a pokusím se to, sice trošku partyzánským způsobem, napravit 8)

Příspěvek upraven 04.08.13 v 21:11

 
Dadooa
268 příspěvků 04.08.13 14:31

@hippolyta
No presne to se mi zdalo taky..! Ta buchta je evidentne moc prepecena, sucha, vysusena, jakoby zdrcnuta. Klasicky brousek.
Peklo se moc dlouho, asi se delalo chytryho na Labuznikovi a nesledovalo se (trouba) troubu. :D
Ale nevzdavala bych to, trenink dela mistra.. :mavam: :*

Příspěvek upraven 04.08.13 v 14:31

 
hippolyta
390 příspěvků 04.08.13 13:24

Vpravo ani vlevo nic moc. Kucharinka musi trenovat. Obzvlast, kdyz nerada brousek.

 
Dadooa
268 příspěvků 03.08.13 19:50

A jak to teda dopadlo??

 
casino
4450 příspěvků 03.08.13 19:30
A jak to dopadlo?

Polovinu těsta jsem připravil z polohrubé mouky…
A jak to dopadlo, můžete vidět na obrázku v uvařeno…
A jak to chutnalo?
Vyzkoušejte sami…
Mančaft rozdíl poznal…, a kdyby pršelo, tak mi naprší do nosu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit:
Pokud to není záměr, že aby se úvodní fotečka měnila s každým novým UVAŘENÍM :nevim: pak žádám adminy aby na titulní místo bylo vráceno původní zdařilejší foto. Děkuji.

Příspěvek upraven 03.08.13 v 19:47

 
casino
4450 příspěvků 28.07.13 07:36
Díky za inspiraci

Nevím co dnes sladkého, tak vyzkoušíme :)
Vypadá to na recept od Blanky z Velvar, tak uvidíme :)
A esli má vaša tchyňa za ušima, tak bude chválit a chválit až se jí bude od huby prášit, i kdyby se jí tou buchtou od úst prášilo… :mrgreen:

 
jablicka
3 příspěvky 27.07.13 22:53

Vyzkoušela jsem, ale asi mám malý plech - vysoká buchta, a troška jablek. Nic moc. Zklamalo mne to. Uvidím, co na to řekne zítra tchýně…

 
2905
753 příspěvků 25.03.12 23:43

Glamo, také mám v plánu, vím že zde cukr ubrat mohu, dělám obdobný. Až upeču, ukážu :mavam:

 
bartakovaz
1 příspěvek 31.03.11 10:52

Já jsem do těsta přidala trochu rozinek a nasekaných vlaškých ořechů, do drobenky mletou skořici a na drobenku ještě dala celé půlky vlašských ořechů. Řezy nebo koláč, jak kdo chce, je moc dobrý. Potřebovala jsem něco vcelku rychlého a dobrého ke kávě. Návštěva si moc pochvalovala.
Díky za recept.

 
glama  04.12.10 20:40

Díky za vyzkoušení i pochvalu. Tahle buchta je v mém trvalém repertoáru a dělám ji často. A každý, kdo ji kdy ochutnal, chválil. :mrgreen:
A určitě je lepší studená, když se „uklidní“… :mrgreen:

 
Vergelika
44 příspěvků 04.12.10 15:08

Už jsem ji v krátké době upekla dvakrát :-D Nejvíc mi chutná, když je uleželá do druhého dne, to ji musím před sebou schovávat. Když jsem ji totiž z nedočkavosti zařízla ještě vlažnou, tak byla mastnější a to mi moc nejede, ale když si koláč pospinká a nikdo do něj nešťourá nožem, tak je fakt suprově vláčná, prostě dobrůtka :potlesk:

 
glama  17.10.10 13:52

Právě jsem udělala. Jsou optavdu vynikající!!! Rychlé, snadné a obrovsky vláčné a voňavé…

 
gabi
551 příspěvků 27.04.09 18:25
Re: Tvarohové řezy s jablky

a tieto rezy su dobre aj s rebarborou (reven) a kokosovou drobenkou

 
glama  25.04.09 00:02
Re: Tvarohové řezy s jablky

Díky, Jeno!
Mělas pravdu!
A stejně za to můžou…

 
Jenofefa
1315 příspěvků 24.04.09 23:48
Re: Tvarohové řezy s jablky - Glamo,

to nejsou trpajzlíci, ale zkušenostmi jsem zjistila, že za to může nevyplněná kategorie předpisu.

 
glama  24.04.09 23:36
Re: Tvarohové řezy s jablky

Ve výřezu na titulní stránce se tento recept nezobrazuje.
když rozkliknu jiný, v roletce u něj - Nejnovější recepty- se zobrazí. Nerozumím…
Zase trpajzlíci?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hovězí na pepři


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz