Recept Tvarohové knedlíky s višněmi

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tvarohové knedlíky s višněmi

Postup

1. Máslo utřeme do pěny, přídáme k němu žlout­ky, mouku, prolisovaný tvaroh a špetku soli, po­př. nastrouhanou citronovou kůru. Vše pro­mícháme a necháme asi 30 min. odpoči­nout. Přidáme dotuha ušlehaný sníh. Tvoříme menší knedlíky, doprostřed každého dáme 2 višně. Vložíme do vařící oso­lené vody a vaříme 10 -12 min. 2. Škrobovou moučku rozpustíme v pěti lžících višňové šťávy. Ve zbylé šťávě svaří­me višně, želé a víno, přilijeme rozpuštěný škrob, necháme přejít varem a vychladnout. 3. Knedlíky podáváme s polevou z vína a višní posypané cukrem a ozdobené meduňkou.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 22.07.02 vloženo
  • 7821x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 780 kcal, 42 g bílkovin, 38 g tuků, 64 g sacharidů
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • sůl
  • 160 g polohrubé mouky
  • 400 g měkkého tvarohu
  • 350 g kompotovaných višní
  • 3 lžíce škrobové moučky
  • 3 lžíce želé z černého rybízu
  • 2 lžíce portského vína
  • 250 g měkkého tvarohu
  • moučkový cukr
  • na posypání meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tvarohové knedlíky s višněmi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tvarohové knedlíky s višněmi

myska2
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tvarohové knedlíky s višněmi

Klaaarko, ten tvaroh protlacis cednikem a podle me se to dela proto, aby se kucharce nezkratily zily, i kdyz stare hospodyne tvrdi, ze je to proto, aby byl jemnejsi. Myslim, ze je to pozustatek z dob, kdy se tvaroh delal doma a byl takovy hroudickovaty, asi jako selsky tvaroh.

klaaarka
222 příspěvků 25.1.09 03:43
Prolisování tvarohu

Omlouvám se za asi hloupou otázku, ale co znamená v praxi prolisování tvarohu a k čemu slouží? A jak se provádí? Díky moc.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Pájo,

bystré oko … ten druhý tvaroh by tam být neměl, ale schválně jsem dohledal originál a mají to tam taky blbě, takže 250 g zase strčíme zpátky do ledničky :)

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku,

v ingrediencích máš 2× tvaroh - 400 g a 250 g. Kam přijde těch 250 g ??? Nebo tam spíš už nepatří že :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz