Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Swetlex Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, žloutky, citronovou kůru, olej a sůl. V malé nádobě rozšleháme droždí s cukrem, zalejeme vlahým mlékem a necháme na teple vzejít kvásek. Ten posléze vmícháme k ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme rozpuštěnou Heru a těsto hněteme. Zdá-li se těsto tuhé, lze jej lehce naředit vlahým mlékem. Pozor, abychom neutopili mlynáře. Během hnětení můžeme nechat těsto tak třikrát odpočinout - lépe potom kyne. Těsto je hotové, když se nelepí a dělají se na něm puchýřky. Uhnětené těsto pomoučíme a na teplém místě necháme kynout. Pokud není k disposici teplé místo, můžeme dát těsto kynout nad hrnec s teplou vodou nebo do elektrické trouby na 50 stupňů. Když je těsto dostatečně nakynulé, vyklopíme jej na pomoučený vál, nožíkem ukrajujeme čtverečky (z kraje do středu, jako kdybychom odmotávali hada) a plníme je náplní z tvarohu. Když máme čersté borůvky, je výborné přidat jich pár k náplni. Buchty klademe na vymaštěný plech (olejem, Herou či máslem nešetříme), neháme je znovu nakynout a posléze je hojně pomažeme tukem až skoro plavou. Dříve se k tomu užívalo vepřové sádlo. Takto ošetřené buchty dáme péci. V elektrické trobě na 180 stupňů, v plynové na stupeň 4. Pečeme je přibližně půl hodiny.Buchty jsou velmi lahodné, ale to maximálně dva dni po upečení. Pak ztvrdnou a zgumovatí. No, jinak to taky neni moc dietní jídlo. Ale jsou fakt moc dobrý.
Recept je z kategorií: Buchty
no nějakej čajíček či kávička by se hodili
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.2.18 19:28
Z poloviční dávky a polovina plněná jablečnou marmeládou…
Do těsta použito máslo, heru nekupuji…
Foto v komentáři.
24.3.13 16:06
Buchty asi děláme všichni ze stejných ingrediencí, ale máme různé poměry. Já je dělám jen z hladké mouky, nevážím, neměřím, kromě jedné lžičky do kvásku a 1 vanilk. cukru do tvarohu vůbec nedávám cukr, tak si mohu (snad) dovolit cukrovou krustičku na buchtách obrácených nohama nahoru. Takhle chutnají nám. Tenhle recept neměl foto a hlavně mě babička Strelková potěšila přesvědčením, že se buchty musejí koupat v tuku (oleji).
Líbí se mi Uvaření se již líbí 12 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tvarohové buchty babičky Strelkové
Z poloviční dávky a polovina plněná jablečnou marmeládou…
Do těsta použito máslo, heru nekupuji…
1 příspěvek 23.10.14 15:05
Je tam Strelkové, inak by ma zaujímalo, odkial je babicka, lebo aj my mame 1 s tym menom…
60 příspěvků 31.8.13 12:30
Jen ze zvědavosti, buchty jsou babičky Strelkové nebo Střelkové, díky.
Tak konečně nastal den a včera jsem upekla buchty. Mohu doporučit, jsou výborné. Měla jsem různé nádivky, ale se všemi jsou super.
Buchtičky máme také rádi.