Recept Tvarohová štola 3
Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na vál dáme mouku, kypřící prášek, cukr krupici, vanilkové cukry, nakrájené měkké máslo, citronovou kůru, sůl, vejce a tvaroh.Vše ručně propracujeme v hladké těsto.Těsto vyválíme na silný plát, který posypeme kandovaným ovocem a rozinkami.Poté těsto opět propracujeme a necháme asi 20 min.odležet.Na pomoučněném vále vyválíme z těsta obdélník asi 2-3 cm silný.Nyní budeme tvarovat štolu:delší okraje proti sobě složíme tak, aby se ve středu dotýkaly.Poté přehneme podélnou stranu ještě na polovinu.Štolu položíme na plech vyložený papírem na pečení do předehřáté trouby. Po upečení ještě teplou štolu potřeme máslem a okamžitě posypeme práškovým cukrem. el.trouba 180 st.C plynová trouba: stupeň 2-3 horkovzdušná trouba: 160 st.C doba pečení cca 60 minut.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 27.03.04 vloženo
- 6656x zobrazeno
Ingredience
- Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 180 g cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- 150 g měkkého másla
- 100 g jemně nastrouhaných mandlí (mohou být i vlašské ořechy)
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 50 g kandovaného ovoce
- 50 g rozinek
- Na potření:
- 20 g rozpuštěného másla
- Na posypání:
- 5 PL práškového cukru s vanilkovou příchutí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tvarohová štola 3
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tvarohová štola 3
Pokud mohu poradit, dělala jsem štolu od Vali a Jenofefy, obě se moc náramně povedly. Prvních 15 min jsem v elektrické troubě pekla na 180 st. C, pak jsem pomalu snižovala až na 150 st. C. Celková doba pečení byla kolem 3/4 - 1 hod. Samozřejmě jsme byli nedočkaví a hned po mírném vychlazení jsme okoušeli. Musím přiznat, že čím déle je mám zabalené a kousky ukrajujeme - štoly jsou čím dále lepší.
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Milé dámy, jestli mohu poradit, vyzkoušejte tuto štolu http://recepty.labuznik.com/recipe.php?… Není sice tvarohová, ale je vynikající a dala se jíst hned bez proležení.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Irenko, u nás se nedal jíst okraj - byl připálený a prostředek - ten byl zase syrový. Áách jo. Našla jsem na labužníku ještě jeden recept: téměř stejné ingredience a k tomu zakysanýho něco. Tak zkusím ten druhý a uvidíme.;o)
597 příspěvků 25.1.09 03:43
DanoJ, z loňska mám tutéž zkušenost. Do těsta jsem nakonec přidala trochu mléka. A taky jsme jedli jen"prostředek"
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem kuchtila a byl to boj. Těsto je hrozně moc tuhé. To má být? Není tvaroh, 2 vejce a máslo málo „tekutých“ ingrediencí? Abych se přiznala, já nikdy nedělala žádnou štolu, ale to je teda rozcvička.;-) A mám ještě problém při pečení. Dala jsem troubu na 180 a musela jsem jí po půl hodině stáhnout na 150, protože se štola připálila a při těch 150 se pálila taky a to jsem jí měla přikrytou alobalem, protože připaluje slaďoury normálně..a byla uvnitř nedopečená. Chuťově byly okrájené části vynikající. Zaměnila jsem mandle a rozinky za sušené švestky, mango, ananas a meruňky. Na mě leze totiž asi alergie na ořechy a přítel rozinky nerad, tak to bysme si to moc neužili.;-) Ještě k tý troubě, je to stará vejroba, tak asi peče víc než má. Už totiž moc neslouží, ale co s tím? Mám tedy péct třeba na 130 a 2 hodiny?