Recept Tvarohová čokoládová štola
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Marcipán nakrájíme na malé kousky. Třešně nakrájíme na půlky. Tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, na kostky nakrájené máslo, prosátou mouku s práškem do pečiva, kakao, sůl dáme do mísy a dobře prohněteme. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu s rumem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu, vmícháme třešně (zatlačíme do těsta, tak aby nebyly na povrchu, aby se při pečení nespálily) a nakrájený marcipán. Uděláme štolu, já dávám do formy na štolu a dáme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme asi 30 minut na 200°C, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 30 minut. Ještě teplou štolu pomažeme máslem a posypeme práškovým cukrem. Opakujeme několikrát, až máslo spotřebujeme. Jestliže má někdo jako Glama, ve sklepě uschované v rumu naložené višně, může použít :-) Čokoládu používám jemně hořkou. Přeji dobrou chuť a radostné Vánoce.
Recept je z kategorií: Vánočky
- 27.11.11 vloženo
- 4503x zobrazeno
Ingredience
- 200 g čokolády
- 200 g marcipánu
- 250 g tvarohu
- 500 g mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 PL kakaa
- 120 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 PL rumu
- 2 vejce
- 125 g másla
- 100 g kandovaných třešní
- 125 másla na pomazaní
- 150 g práškového cukru na posypání
Doporučená příloha
káva a dobrá vánoční pohoda
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tvarohová čokoládová štola
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tvarohová čokoládová štola