Recept Tvarohová bábovka (buchta)

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tvarohová bábovka (buchta)

Postup

Dáme do mísy a důkladně promícháme, tvaroh nesmí zů­stat v kouscích. Formu vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou, přidáme těstovou ma­su a pečeme v mírně vyhřáté troubě 40 minut. Lze péci i ve formě srnčí hřbet z poloviční dávky všech náleži­tostí. Ta je i dříve upečená, zku­síme špejlí po 25 minutách. Mů­žeme udělat i v dortové formě, rozkrojit a dát náplň (vynikající je domácí i kupovaná rybízová zavařenina). Tato buchta (bá­bovka, dort) má velkou přednost - zůstává dlouho vláčná a stále výborně chutná.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 38651x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/4 kg měkkého tvarohu
  • 1/4 kg hery
  • 1/4 kg polohru­bé mouky
  • 1/4 kg krystalové­ho cukru
  • 1 prášek do peči­va
  • 4 vejce
  • máslo na vytření a hrubá mouka na vysypání formy
  • na oblohu ovoce a šlehačka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Blaninek 12.09.17 11:00

Buchta je fakt super vláčná, u nás zmizí během chvíle :)

Odkaz na uvaření

Taminka 11.08.11 22:49

Je vyborna, mela obrovsky uspech a jen se po ni zaprasilo. Ani jsem nedavala cokoladovou polevu.

Odkaz na uvaření

glama 24.04.11 17:57

Na tuhle bábovku přísahám!
Peču ji velice často a všichni ji milujeme.
Peču v silikonové formě a tedy nevymazávám.
Dneska jsem ji zcákala ještě navíc čokoládovou polevou.
Vnouček vřeštěl, že bábovky nepapá…a pak si chodil pro nášup :-)

Diskuse k receptu Tvarohová bábovka (buchta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tvarohová bábovka (buchta)

Taminka
2 příspěvky 11.08.11 22:49

Je vyborna, mela obrovsky uspech a jen se po ni zaprasilo. Ani jsem nedavala cokoladovou polevu.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.04.11 17:57

Na tuhle bábovku přísahám!
Peču ji velice často a všichni ji milujeme.
Peču v silikonové formě a tedy nevymazávám.
Dneska jsem ji zcákala ještě navíc čokoládovou polevou.
Vnouček vřeštěl, že bábovky nepapá…a pak si chodil pro nášup :-)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tvarohová bábovka (buchta)

Tuto bábovku znám a peču, jen by mě zajímalo, jak to může poprskat troubu!!!

s.tin
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tvarohová bábovka (buchta)

Bábovka byla opravdu moc dobrá, jen podle mého názoru dost tučná - taky mi to poprskalo troubu:))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz