Recept Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Postup

Do misky vložíme rozdrobené droždí se špetkou soli a promícháme. Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby nám vzniklo měkke těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vytvoříme placky o síle asi 2mm. Ty namažeme rozměklým tukem nebo olejem a posypeme strouhaným sýrem. Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do roličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou. Vložíme do horké trouby a pečeme při 230°C

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 31.01.02 vloženo
  • 7918x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g droždí
  • 500 g mouky
  • 170 g tuku
  • 250 g balkánského sýra (akawi, istambul a pod.)
  • *poleva:*
  • 60 g másla
  • 5 rovných lžic strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tomaslak 05.02.12 17:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz