Recept Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Postup

Do misky vložíme rozdrobené droždí se špetkou soli a promícháme. Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby nám vzniklo měkke těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a vytvoříme placky o síle asi 2mm. Ty namažeme rozměklým tukem nebo olejem a posypeme strouhaným sýrem. Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do roličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky potřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou. Vložíme do horké trouby a pečeme při 230°C

Recept je z kategorií: Pečivo

Nahlásit recept

  • 31.01.02 vloženo
  • 7835x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g droždí
  • 500 g mouky
  • 170 g tuku
  • 250 g balkánského sýra (akawi, istambul a pod.)
  • *poleva:*
  • 60 g másla
  • 5 rovných lžic strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tomaslak 05.02.12 17:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Tutmanik (kynute pečivo plněne sýrem)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz