Recept Turkické kuře Pra

Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Turkicke narody, puvodne obyvatele Kavkazu az po Cerne more. Tyto etnicke skupiny, ktere v 17. stoleti presly na Islam, zustaly v nekolika ruskych republikach, prave tak jako v Turecku, Syrii, Jordansku a Palestine. (vytazek z Wikipedie)

Pokrm, ktery je vyborny jak teply, tak pokojove teploty, takze je vhodny pro nastavajici teple dny. Pochazi z oblasti ovocnych, olivovych a orechovych sadu…

Postup

Vyvar:
Oprane a ocistene kure vlozit do hrnce spolecne s ostatnimi ingrediencemi pro vyvar. Zalit vse vodou tak, aby kure bylo takrka potopene. Privest do mirneho varu, castecne prikryt poklici, snizit teplotu a nechat vse pomalinku posirovat. Je dulezite, aby vyvar nikdy neprisel do prudkeho varu, jinak by bylo kureci maso tuhe. Asi za 1 hodinu by melo byt kure mekke natolik, ze kridla a stehna takrka odpadavaji. Vyjmout kure z hrnce na desticku (dva talire jsou dobrou pomuckou) a kdyz zchladlo na dotek, tak obrat maso a odstranit vsechny kosti, vcetne kuze a jakyhokoliv tuku. Pomoci dvou vidlicek maso natrhat na dlouhe prouzky.

Mezi tim po 20 minut redukovat vyvar. Ke konci, je-li nutne, dochutit a precedit.

Pripravit omacku:
V mixeru nebo robote se sekacimi nozi rozdrtit orechy a cesnek na pastu. Bagetu namocit do mleka a nakonec mleko pomoci dlani z chleba vymackat. Vymackany chleb pridat do cesnekove pasty. Rozmixovat a je-li nutne, tak seskrabnout smes ze sten robota. Prendat do misky a po lzicich zacit pridavat vyvar (celkove si 180 ml a zbytek upotrebit na jiny ucel) do te doby, az smes ziska hustoty asi jako majoneza. Pridat vsechno kureci maso a koriandr a je-li nutne tak lzici nebo dve kureciho vyvaru vcetne lzicek oleje z vlasskych orechu do te doby, nez smes ziska kremovou konzistenci. Nakonec osolit a opeprit podle chuti.

Jak podavat:
Rozetrit pripravenou kureci smes na misu. Povrch posypat posekanymi orechy a okraj misy ozdobit posekanym koriandrem.
Olej z vlasskych orechu smichat s paprikou a kayenskym peprem a pokapat tim povrch celeho pokrmu. Podavat s arabskyn plochym chlebem nebo bagetou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.11 vloženo
  • 3316x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg kure
  • Vyvar:
  • 1 porek, dobre ocisteny a umyty, nakrajena pouze bila a svetle zelena cast
  • 1 na jemno pokrajena stredni cibule
  • 1 ocistena mrkev nakrajena diagonalne na kolecka
  • 6 celych novych koreni
  • 6 hrebicku
  • 10 celych pepru
  • 1 lzicka seminek koriandru
  • 5 bobkovych listu
  • Omacka:
  • 170 g posekanych vlasskych orechu
  • 6 oloupanych strouzku cesneku
  • 120 ml mleka
  • 2 tluste platky bagety
  • jemne posekane listky z maleho svazku zeleneho koriandru
  • 1 lzice oleje z vlasskych orechu
  • sul a cerstve pomlety cerny pepr podle chuti
  • Ochuceni:
  • 1 lzice oleje z vlasskych orechu
  • 4 lzice posekanych vlasskych orechu
  • 2 lzicky cervene papriky
  • 1 lzicka kayenskeho pepre, nebo podle chuti
  • nejake listky koriandru

Doporučená příloha

  • arabsky chleb, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Turkické kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz