Recept Turkické kuře Pra

Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Turkicke narody, puvodne obyvatele Kavkazu az po Cerne more. Tyto etnicke skupiny, ktere v 17. stoleti presly na Islam, zustaly v nekolika ruskych republikach, prave tak jako v Turecku, Syrii, Jordansku a Palestine. (vytazek z Wikipedie)

Pokrm, ktery je vyborny jak teply, tak pokojove teploty, takze je vhodny pro nastavajici teple dny. Pochazi z oblasti ovocnych, olivovych a orechovych sadu…

Postup

Vyvar:
Oprane a ocistene kure vlozit do hrnce spolecne s ostatnimi ingrediencemi pro vyvar. Zalit vse vodou tak, aby kure bylo takrka potopene. Privest do mirneho varu, castecne prikryt poklici, snizit teplotu a nechat vse pomalinku posirovat. Je dulezite, aby vyvar nikdy neprisel do prudkeho varu, jinak by bylo kureci maso tuhe. Asi za 1 hodinu by melo byt kure mekke natolik, ze kridla a stehna takrka odpadavaji. Vyjmout kure z hrnce na desticku (dva talire jsou dobrou pomuckou) a kdyz zchladlo na dotek, tak obrat maso a odstranit vsechny kosti, vcetne kuze a jakyhokoliv tuku. Pomoci dvou vidlicek maso natrhat na dlouhe prouzky.

Mezi tim po 20 minut redukovat vyvar. Ke konci, je-li nutne, dochutit a precedit.

Pripravit omacku:
V mixeru nebo robote se sekacimi nozi rozdrtit orechy a cesnek na pastu. Bagetu namocit do mleka a nakonec mleko pomoci dlani z chleba vymackat. Vymackany chleb pridat do cesnekove pasty. Rozmixovat a je-li nutne, tak seskrabnout smes ze sten robota. Prendat do misky a po lzicich zacit pridavat vyvar (celkove si 180 ml a zbytek upotrebit na jiny ucel) do te doby, az smes ziska hustoty asi jako majoneza. Pridat vsechno kureci maso a koriandr a je-li nutne tak lzici nebo dve kureciho vyvaru vcetne lzicek oleje z vlasskych orechu do te doby, nez smes ziska kremovou konzistenci. Nakonec osolit a opeprit podle chuti.

Jak podavat:
Rozetrit pripravenou kureci smes na misu. Povrch posypat posekanymi orechy a okraj misy ozdobit posekanym koriandrem.
Olej z vlasskych orechu smichat s paprikou a kayenskym peprem a pokapat tim povrch celeho pokrmu. Podavat s arabskyn plochym chlebem nebo bagetou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.11 vloženo
  • 3206x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1.5 kg kure
  • Vyvar:
  • 1 porek, dobre ocisteny a umyty, nakrajena pouze bila a svetle zelena cast
  • 1 na jemno pokrajena stredni cibule
  • 1 ocistena mrkev nakrajena diagonalne na kolecka
  • 6 celych novych koreni
  • 6 hrebicku
  • 10 celych pepru
  • 1 lzicka seminek koriandru
  • 5 bobkovych listu
  • Omacka:
  • 170 g posekanych vlasskych orechu
  • 6 oloupanych strouzku cesneku
  • 120 ml mleka
  • 2 tluste platky bagety
  • jemne posekane listky z maleho svazku zeleneho koriandru
  • 1 lzice oleje z vlasskych orechu
  • sul a cerstve pomlety cerny pepr podle chuti
  • Ochuceni:
  • 1 lzice oleje z vlasskych orechu
  • 4 lzice posekanych vlasskych orechu
  • 2 lzicky cervene papriky
  • 1 lzicka kayenskeho pepre, nebo podle chuti
  • nejake listky koriandru

Doporučená příloha

  • arabsky chleb, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Turkické kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz