Recept Tuniska Masvija- Mechouija salat

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Feferony, paradajky, cibulu ( neolupanu ), cesnak rozdeleny na struciky ( neolupany ) dame do rury upiect len tak na sucho ( mnysvy - pecieme , preto masvija- pecena ). Ked je zelenina makka a vonavo upecena , este za tepla osupeme a nakrajame na hrubo. Pridame olej, caraway, premiesame , pridame tuna( zliatu z oleja ) a osolime podla chuti. Zdobime vajcom a olivami. Osobne stavu z citrona davam, niekto nedava. Dobru chut !

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 02.12.06 vloženo
  • 5088x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 1/2 kila feferoniek - tych vacsich dlhych
  • 250 gr paradajok
  • 1 hlavka cesnaku
  • 1 stredne velka cibula
  • sol
  • olivovy olej
  • 1 PL caraway- karawyja ( ja davam pol lyzice )
  • tuna
  • 1 vajco uvarene na tvrdo na ozdobu
  • olivy na ozdobu
  • 1 citron - stavu ( niekto nedava )

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuniska Masvija- Mechouija salat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 12.04.10 16:39
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

van.Thomas, dakujem ! :) po tych lilkoch ;-) to je ako bozsky spev pre moje ucho ci oko ;-)
Hezkej den a at chuti.. vsetko , nielen salat ;)

van.Thomas
192 příspěvků 12.04.10 16:29
Re: cept:

Je to opravdu dobré. Kdo by řekl, že ta zelenina tak změní chuť, když se to šoupne do trouby…

jolana
5066 příspěvků 19.02.10 14:12
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Michale, moze byt, preco nie. Nejedla som miesane.Nepisany zakon je, ze sa dava len rasca pokial je mne zname. Jedla som len s rascou a ta ma tiez silu.
Pekny den :)

michael.linhart
31 příspěvků 19.02.10 09:04
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

I v slovnících dochází k omylům, způsobené zřejmě neznalosti gastronomie.
Cumin fr. khamoun ar. - řimský kmín
Carvi fr. karvia ar.- kmín
Pro Jolanu-pokud jste jedla některé tuniské speciality, je zvykem, že velmi často kuchařky míchají oba kmíny. Dáva to jídlu trošku exotiky!

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Naprostá delikatesa! Dnes připraveno, vše k večeři snězeno:-) Papriky jsem koupila výborné z Maroka, ale nepálivé, přidala jsem tedy opečenou chilli papričku a kmín - římský jsem nejdříve nasucho opražila a potom rozdrtila v hmoždíři. Časově náročné, ale výborné, doporučuji všem vyzkoušet. Jolanko, děkuji za další autentický recept.

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Jolano, to nevadí - je to dobrý důvod, zkusit variantu s kmínem římským i obyčejným. Děkuji.

K džemu - další příspěvek jsem už přidala omylem do komentářů k receptu OM ALI, myslela jsem si totiž, že jsem dotaz napsala k receptu hummus od pepíčka:-) Takže trošku chaos, ale aspoň sladké u sladkého:-)) Hezký den.

jolana
5066 příspěvků 04.12.06 07:09
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Sim, dakujem za pomoc …

jolana
5066 příspěvků 04.12.06 07:00
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Marianne- chces pravdu, ked som ten recept pisala naschval som napisala caraway, sama som sa nevedela rozhodnut aky kmin to je( navyse slovo kmin, som si nemohla spomenut ), aj ked caraway je vlastne kmin obycajny - ten nas. Podla mna co das, vsetko bude chutne, lebo tuna aj obycajny kmin je silnejsi ako u nas ( to tym podnebim ), volaju ho carawyja a je vazne silny ako rimsky kmin.
Co sa tyka fikoveho dzemu s anyzom, viem a pripravujem len z cerstvych… zo susenych neviem , nejedla som, nepocula som, ale sa opytam az budem s sef. Anton..... pekny den

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

Jolano, děkuji moc za recept, vypadá to velmi velmi lákavě. Aha, tak výslovnost je mašvija. :-)

K tomu kmínu: který kmín se zde používá: „klasický“ kmín kořenný (lat. Carum carvi), angl. caraway nebo římský kmín (lat. Cuminum cyminum), angl. cumin? Podle mě se totiž nedají zaměnit a já jsem v jiném Tvém receptu „Bob s burgulem“ - určila „kmín“ v ingrediencích jako „římský kmín“ (…a výsledný pokrm nám všem moc chutnal).

Přidám sem ještě jeden dotaz:-), nevíš, jak se připravuje fíkový džem s anýzem? Nepamatuji se přesně, z které arabské země byl, koupili jsme ho kdysi v Carrefouru. Doma děláme fíkový džem, ale z čerstvých fíků, tento měl ve složení napsané sušené fíky, navíc kombinace fík + anýz byla chuťově vynikající. Hezký den.

sim
293 příspěvků 03.12.06 21:12
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat

caraway - rasca, kmin :-))

jolana
5066 příspěvků 02.12.06 18:05
Re: Tuniska Masvija- Mechouija salat, Marianne..

…dufam, ze som pomohla a bude chutit ......pekny vecer!
Pozn.: cesnak sam vyleti ak ho dole stlacis- nemusis supat . Zeleninka ked je k upecena do zlatava aspon z jednej strany - chutnejsie . Samozrejme bez oleja - ani nepotierame .

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz