Recept Tuniská antipasto - Antipasta tunisienne

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Antipasto-typická italská specialita dík přistěhovalectví do Tuniska získala i mezi domorodci nejen oblibu, ale i neobvyklé úpravy. Dnes bych řekl, že se jedná o naprosto domestikovaný tuniský recept.

Postup

Naloženou zeleninu (viz recept) můžete nechat tak jak je, anebo ji ještě rozkrájet na menší kousky. Přidáte cukr, zamícháte a necháte odležet. Mezitím do misky dáme protlak, hořčici, sůl, pepř, špetku cukru a harissu, pořádně metlou smícháte a začnete velmi pomalu za stáleho šleháni přidávat olej aby vznikla hustá majonéza. Zeleninu necháte odkapat a smícháte s majonézou. Přidáte olivy, kapary, rozdrobeného tuňáka eventuelně okořeníte pepřem, dosolíte či přiostřite harissou dle vlastní chuti a opatrně promícháte Nechte chvíli odležet v chladničce. Před podáváním jemně znovu zamíchejte a naservirujte na mísu.

Poznámka: Je to skutečně perfektní předkrm, který uspokojí každého, zvláště pro nečekané návštěvy. Jinak antipasta vydrží v lednici i několik dnů, pokud není „znečistěna“ a je odebírána čistou lžíci!

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.10 vloženo
  • 2771x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15-20 min

Ingredience

  • 800 gr nakládané zeleniny (viz recept)
  • 50 gr vypeckovaných zelených oliv
  • 50 gr vypeckovaných černých oliv
  • 4 PL v octě nakládaných kapar
  • 1 PL cukru
  • 2 PL hořčice (čs plnotučná se perfektně hodí)
  • 6 PL rajského protlaku (pokud možno italský!)
  • 1,5 dcl olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 250 gr konzerva tuňáka v oleji (v olivovém jen to vylepší)
  • harissu každý dle vlastní chuti!

Doporučená příloha

  • baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuniská antipasto - Antipasta tunisienne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz