Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Antipasto-typická italská specialita dík přistěhovalectví do Tuniska získala i mezi domorodci nejen oblibu, ale i neobvyklé úpravy. Dnes bych řekl, že se jedná o naprosto domestikovaný tuniský recept.
Naloženou zeleninu (viz recept) můžete nechat tak jak je, anebo ji ještě rozkrájet na menší kousky. Přidáte cukr, zamícháte a necháte odležet. Mezitím do misky dáme protlak, hořčici, sůl, pepř, špetku cukru a harissu, pořádně metlou smícháte a začnete velmi pomalu za stáleho šleháni přidávat olej aby vznikla hustá majonéza. Zeleninu necháte odkapat a smícháte s majonézou. Přidáte olivy, kapary, rozdrobeného tuňáka eventuelně okořeníte pepřem, dosolíte či přiostřite harissou dle vlastní chuti a opatrně promícháte Nechte chvíli odležet v chladničce. Před podáváním jemně znovu zamíchejte a naservirujte na mísu. Poznámka: Je to skutečně perfektní předkrm, který uspokojí každého, zvláště pro nečekané návštěvy. Jinak antipasta vydrží v lednici i několik dnů, pokud není "znečistěna" a je odebírána čistou lžíci!
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
baguetta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tuniská antipasto - Antipasta tunisienne