Recept Tuniská antipasto - Antipasta tunisienne

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Antipasto-typická italská specialita dík přistěhovalectví do Tuniska získala i mezi domorodci nejen oblibu, ale i neobvyklé úpravy. Dnes bych řekl, že se jedná o naprosto domestikovaný tuniský recept.

Postup

Naloženou zeleninu (viz recept) můžete nechat tak jak je, anebo ji ještě rozkrájet na menší kousky. Přidáte cukr, zamícháte a necháte odležet. Mezitím do misky dáme protlak, hořčici, sůl, pepř, špetku cukru a harissu, pořádně metlou smícháte a začnete velmi pomalu za stáleho šleháni přidávat olej aby vznikla hustá majonéza. Zeleninu necháte odkapat a smícháte s majonézou. Přidáte olivy, kapary, rozdrobeného tuňáka eventuelně okořeníte pepřem, dosolíte či přiostřite harissou dle vlastní chuti a opatrně promícháte Nechte chvíli odležet v chladničce. Před podáváním jemně znovu zamíchejte a naservirujte na mísu.

Poznámka: Je to skutečně perfektní předkrm, který uspokojí každého, zvláště pro nečekané návštěvy. Jinak antipasta vydrží v lednici i několik dnů, pokud není „znečistěna“ a je odebírána čistou lžíci!

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.10 vloženo
  • 2836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15-20 min

Ingredience

  • 800 gr nakládané zeleniny (viz recept)
  • 50 gr vypeckovaných zelených oliv
  • 50 gr vypeckovaných černých oliv
  • 4 PL v octě nakládaných kapar
  • 1 PL cukru
  • 2 PL hořčice (čs plnotučná se perfektně hodí)
  • 6 PL rajského protlaku (pokud možno italský!)
  • 1,5 dcl olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 250 gr konzerva tuňáka v oleji (v olivovém jen to vylepší)
  • harissu každý dle vlastní chuti!

Doporučená příloha

  • baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuniská antipasto - Antipasta tunisienne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz