Recept Tuňák s rajčatovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tuňák s rajčatovou omáčkou

Postup

1. Rajčata pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na 3 lžících oli­vového oleje. Přidáme rajčata i se šťávou a omáčku 10 min. povaříme. 2. Přidáme kapary a olivy a dusíme další 2 min. Osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným mušká­tovým oříškem, cukrem a bylinkami a odstavíme. 3. Plátky tuňáka omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Osolíme, opepříme a pokapeme citro­novou šťávou. 4. Tuňáka opečeme dozlatova na 4 lžících olivo­vého oleje. Rozdělíme na talíře, přelijeme rajča­tovou omáčkou a můžeme ozdobit lístky bazalky a máty.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 06.05.04 vloženo
  • 5470x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 57 g tuků, 7 g sacharidů
  • 500 g loupaných rajčat (konz.)
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce kaparů
  • 100 g černých oliv
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce sekané bazalky
  • 1 lžíce sekané máty
  • 4 plátky z tuňáka
  • citronová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňák s rajčatovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Chilli con carne Chilli con carne
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz