Recept Tuňák s pistáciovou omáčkou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky, 10 min. opékáme na 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno posekáme. Jemně umeleme 100 g pístácií. Feferonku očistíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbylé máslo a osmahneme na něm šalotku, mleté pistácie, Feferonku a plátky limety. Přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a smetanu, povaříme, osolíme a opepříme. 2. Tuňáka omyjeme, osušíme a potřeme olejem. Opékáme na teflonové pánvi po každé straně 2 min. Osolíme, opepříme. 3. Fenykl, tuňáka a omáčku upravíme na talíře, posypeme zbylými oušky. Podáváme s rýží.
Recept je z kategorií: Ryby
- 03.03.03 vloženo
- 6009x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 620 kcal, 38 g bílkovin, 45 g tuků, 10 g sacharidů
- 2 fenykly
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 2 šalotky
- 150 g loupaných pistácií
- 1 červená feferonka
- plátky z 1/2 limety
- 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
- šťáva z 1 limety
- 100 ml smetany
- 4 tuňákové podkovy (po 150 g)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tuňák s pistáciovou omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tuňák s pistáciovou omáčkou