Recept Tuňák s pistáciovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tuňák s pistáciovou omáčkou

Postup

1. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na nud­ličky, 10 min. opékáme na 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno posekáme. Jemně umeleme 100 g pístácií. Feferonku očistíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbylé máslo a osmahneme na něm šalotku, mleté pistácie, Feferonku a plátky limety. Přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a sme­tanu, povaříme, osolíme a opepříme. 2. Tuňáka omyjeme, osušíme a potřeme olejem. Opékáme na teflonové pánvi po každé straně 2 min. Osolíme, opepříme. 3. Fenykl, tuňáka a omáčku upravíme na talíře, posypeme zbylými oušky. Podáváme s rýží.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 03.03.03 vloženo
  • 4034x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 38 g bílkovin, 45 g tuků, 10 g sacharidů
  • 2 fenykly
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 šalotky
  • 150 g loupaných pistácií
  • 1 červená feferonka
  • plátky z 1/2 limety
  • 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • šťáva z 1 limety
  • 100 ml smetany
  • 4 tuňákové podkovy (po 150 g)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňák s pistáciovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Květáková polévka Květáková polévka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz