Recept Tuňák s pistáciovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tuňák s pistáciovou omáčkou

Postup

1. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na nud­ličky, 10 min. opékáme na 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Šalotku nadrobno posekáme. Jemně umeleme 100 g pístácií. Feferonku očistíme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbylé máslo a osmahneme na něm šalotku, mleté pistácie, Feferonku a plátky limety. Přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a sme­tanu, povaříme, osolíme a opepříme. 2. Tuňáka omyjeme, osušíme a potřeme olejem. Opékáme na teflonové pánvi po každé straně 2 min. Osolíme, opepříme. 3. Fenykl, tuňáka a omáčku upravíme na talíře, posypeme zbylými oušky. Podáváme s rýží.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 03.03.03 vloženo
  • 6009x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 38 g bílkovin, 45 g tuků, 10 g sacharidů
  • 2 fenykly
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 šalotky
  • 150 g loupaných pistácií
  • 1 červená feferonka
  • plátky z 1/2 limety
  • 200 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • šťáva z 1 limety
  • 100 ml smetany
  • 4 tuňákové podkovy (po 150 g)
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňák s pistáciovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz