Recept Tuňák s kukuřicí a paprikou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tuňák s kukuřicí a paprikou

Postup

1. Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, po­kapeme limetovou šťávou a potřeme solí a pepřem. 2. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájí­me na nudličky. Kukuřici necháme okapat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a na něm osmahneme šalotku, papriky a kukuřici, poprášíme cukrem. Přilijeme rybí vývar, vložíme zeleninu a vaříme asi 7 min. 3. Rozehřejeme 4 lžíce oleje a tuňáka na něm z obou stran opékáme vždy 4 minuty. Koriandr omyjeme, osušíme a posekáme. 4. Do zeleniny vmícháme zakysanou smetanu, posy­peme koriandrem. Tuňáka se zeleninou upravíme na velké míse. Můžeme ozdobit citronem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.04.03 vloženo
  • 3953x zobrazeno

Čas přípravy

  • 28 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal, 38 g bílkovin, 36 g tuků, 29 g sacharidů
  • 750 g tuňáka
  • šťáva ze 2 limet
  • sůl
  • pepř
  • 2 červené papriky
  • 300 g kukuřice (konz.)
  • 6 šalotek
  • 6 lžíc podzemnicového oleje
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 200 ml rybího vývaru (z kostky)
  • 1/2 svazku koriandru
  • 2 lžíce zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tuňák s kukuřicí a paprikou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Květáková polévka Květáková polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz