Recept Trubičky s rebarborou a skořicí

birkana Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Trubičky s rebarborou a skořicí

Úvod

"**Křehké, křupavé, s výraznou sladkokyselou chutí.** .{color:green}"

Postup

Mouku, 50 g cukru a máslo spolu rozdrobit, přidat vodu a vypracovat tužší těsto. Nechat 1/2 h odpočinout. Řapíky rebarbory očistit, nakrájet na kusy dlouhé 7 cm. Smíchat zbytek cukru se skořicí. Rozšlehat bílek. Těsto rozválíme na sílu 2 - 3 mm jako dlouhý pás. Ořízneme na šířku 7 cm. Kousek rebarbory ovineme těstem, odřízneme těsto a pokračujeme s ovíjením dalšího kousku. Vytvořené trubičky namočíme do bílku a obalíme ve skořicovém cukru. Rozložíme na plech a pečeme při 180°C přibližně 25 - 30 minut. Necháme schladnout. *Zdroj: russianfood.com*

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 05.06.20 vloženo
  • 1755x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 1,5 h

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 větší řapíky rebarbory
  • 100 g másla
  • 200 g mouky (hladká nebo polohrubá)
  • 1 - 2 KL mleté skořice
  • 50 g moučkového cukru do těsta + cca 150 g krupicového na obalování
  • bílek z 1 vejce
  • 50 ml vody

Doporučená příloha

  • Káva, čaj, šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 5.6.20 15:02

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Trubičky s rebarborou a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Trubičky s rebarborou a skořicí

hubenej dědek
42 příspěvků 11.7.20 15:45

Dal jsem na půl polohrubou a hladkou. Jen jsem asi neodhadl úplně dobu v troubě, bylo to 25 minut a možná stačilo i míň. Ale i tak dobré, určitě bude opakování.

birkana
1741 příspěvků 10.7.20 08:17

@hubenej dědek, já dala hladkou. Domnívám se, že ani polohrubá by nic nezkazila; hrubou by tam snad nikdo nevrazil :roll:. V originálním receptu je jen „muka“ :mavam:. V ingrediencích doplněno.

Příspěvek upraven 10.07.20 v 08:20

hubenej dědek
42 příspěvků 9.7.20 14:17
Jaká mouka?

Konečně jsem koupil rebarboru a teď koukám, že v receptu není uvedená mouka. Tedy je, ale jaká, hladká, polohrubá nebo hrubá?

Karlinka2
5 příspěvků 8.6.20 10:49
Dobrota
birkana
1741 příspěvků 7.6.20 08:00

@Eja, já dala do těsta moučku, na obalení krupicový. Dík za upozornění, opravím v ingrediencích :mavam:.

Eja
3887 příspěvků 6.6.20 20:06

Cukr jaký? Moučka nebo krupice?
Ale mňam :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz