Recept Trubičky s rebarborou a skořicí

birkana Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Trubičky s rebarborou a skořicí

Úvod

Křehké, křupavé, s výraznou sladkokyselou chutí.

Postup

Mouku, 50 g cukru a máslo spolu rozdrobit, přidat vodu a vypracovat tužší těsto. Nechat 1/2 h odpočinout. Řapíky rebarbory očistit, nakrájet na kusy dlouhé 7 cm. Smíchat zbytek cukru se skořicí. Rozšlehat bílek. Těsto rozválíme na sílu 2 - 3 mm jako dlouhý pás. Ořízneme na šířku 7 cm. Kousek rebarbory ovineme těstem, odřízneme těsto a pokračujeme s ovíjením dalšího kousku. Vytvořené trubičky namočíme do bílku a obalíme ve skořicovém cukru. Rozložíme na plech a pečeme při 180°C přibližně 25 - 30 minut. Necháme schladnout. *Zdroj: russianfood.com*

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 05.06.20 vloženo
  • 1035x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 1,5 h

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 větší řapíky rebarbory
  • 100 g másla
  • 200 g mouky (hladká nebo polohrubá)
  • 1 - 2 KL mleté skořice
  • 50 g moučkového cukru do těsta + cca 150 g krupicového na obalování
  • bílek z 1 vejce
  • 50 ml vody

Doporučená příloha

  • Káva, čaj, šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 5.6.20 15:02

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Trubičky s rebarborou a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Trubičky s rebarborou a skořicí

hubenej dědek
38 příspěvků 11.7.20 15:45

Dal jsem na půl polohrubou a hladkou. Jen jsem asi neodhadl úplně dobu v troubě, bylo to 25 minut a možná stačilo i míň. Ale i tak dobré, určitě bude opakování.

birkana
1706 příspěvků 10.7.20 08:17

@hubenej dědek, já dala hladkou. Domnívám se, že ani polohrubá by nic nezkazila; hrubou by tam snad nikdo nevrazil :roll:. V originálním receptu je jen „muka“ :mavam:. V ingrediencích doplněno.

Příspěvek upraven 10.07.20 v 08:20

hubenej dědek
38 příspěvků 9.7.20 14:17
Jaká mouka?

Konečně jsem koupil rebarboru a teď koukám, že v receptu není uvedená mouka. Tedy je, ale jaká, hladká, polohrubá nebo hrubá?

Karlinka2
5 příspěvků 8.6.20 10:49
Dobrota
birkana
1706 příspěvků 7.6.20 08:00

@Eja, já dala do těsta moučku, na obalení krupicový. Dík za upozornění, opravím v ingrediencích :mavam:.

Eja
3871 příspěvků 6.6.20 20:06

Cukr jaký? Moučka nebo krupice?
Ale mňam :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz