Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jaga13 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nekamenujte mne, prosím. Vím, že tohle není to pravé italské ořechové, ale po nedávném návratu z Itálie je mi smutno a zima, tak jsem si dnes připravila teplou verzi pro chladné dny...
Na oleji a másle opeču krajíčky chleba, horké potřu česnekem, obložím na plátky nakrájenou mozzarellou, na kostičky nakrájenými rajčaty s bazalkou, zakápnu olivovým olejem a posolím a pochutnávám si a vzpomínám na dolce vita :-)
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
jakékoliv dobré italské, třeba někde od Orvieta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Trošku bruschetta, trošku caprese
Jago, je to opravdu osvědčený recept, nikdy nezklame , přidávám foto. Se zázvorovým čajem to bylo výborné, pozdně odpolední pochutnání !
Příspěvek upraven 12.11.11 v 21:46
Wydra opeka nasucho a pak posprejuje olejem (olivovym, nebo citronovym, event i cesnekovym) . Rajce rozkroji na polovinu a potre jim ty chlebicky . Nekdy navrstvi jako Jaga, jindy caprese na talirek, podle nalady . Je to veru, veru pochoutka !
Příspěvek upraven 21.09.11 v 14:13
děkuji za recenzi receptu, hned jak to půjde opravím na dvě -t v bruschette

Ta varianta s opečením na sucho je jistě zdravější a více vynikne olivový olej, příště udělám jak píšeš.
Hmm a to pozvání bych si nechala líbit, letos jsme si přivezli 35 litrů oleje, čerstvý jsem ještě nikdy nechutnala, třeba se to někdy povede.
Přeju hezký podzim, zítra nám začíná
jarka
Já bych ten chleba opražila nasucho, nebo šoupla pod gril. Až poté potřela česnekem, osolila, dobře zakápla panenským olivovým olejem a dál pokračovala tak, jak píšeš ty.
Asi tak za měsíc bude nový olej. To se mi líbí, protože je zvykem jezdit na ochutnávky. To připravují bruschette (na sucho), všude jsou ampulky s novým pikantním olejem a plno lahví s červeným vínem. Škoda, že je to daleko, pozvala bych tě.
Ahoj, Soňa