Recept Trošku bruschetta, trošku caprese

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nekamenujte mne, prosím. Vím, že tohle není to pravé italské ořechové, ale po nedávném návratu z Itálie je mi smutno a zima, tak jsem si dnes připravila teplou verzi pro chladné dny…

Postup

Na oleji a másle opeču krajíčky chleba, horké potřu česnekem, obložím na plátky nakrájenou mozzarellou, na kostičky nakrájenými rajčaty s bazalkou, zakápnu olivovým olejem a posolím a pochutnávám si a vzpomínám na dolce vita :-)

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.09.10 vloženo
  • 2460x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Ingredience

  • mozzarella
  • třešňová sladká rajčata
  • krajíčky bílého chleba
  • sůl
  • česnek
  • bazalka
  • olivový olej
  • máslo

Doporučená příloha

  • jakékoliv dobré italské, třeba někde od Orvieta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 12.11.11 21:46

Diskuse k receptu Trošku bruschetta, trošku caprese

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  12.11.11 21:46

Jago, je to opravdu osvědčený recept, nikdy nezklame , přidávám foto. Se zázvorovým čajem to bylo výborné, pozdně odpolední pochutnání !

Příspěvek upraven 12.11.11 v 21:46

 
wydra  21.09.11 14:13

Wydra opeka nasucho a pak posprejuje olejem (olivovym, nebo citronovym, event i cesnekovym) . Rajce rozkroji na polovinu a potre jim ty chlebicky . Nekdy navrstvi jako Jaga, jindy caprese na talirek, podle nalady . Je to veru, veru pochoutka ! :potlesk:

Příspěvek upraven 21.09.11 v 14:13

 
jaga13
399 příspěvků 22.09.10 18:40
Milá Soňo,

děkuji za recenzi receptu, hned jak to půjde opravím na dvě -t v bruschette :-)
Ta varianta s opečením na sucho je jistě zdravější a více vynikne olivový olej, příště udělám jak píšeš.
Hmm a to pozvání bych si nechala líbit, letos jsme si přivezli 35 litrů oleje, čerstvý jsem ještě nikdy nechutnala, třeba se to někdy povede.
Přeju hezký podzim, zítra nám začíná :-)
 jarka

 
noskovice
1323 příspěvků 22.09.10 16:56
Trošku bruschetta...

Já bych ten chleba opražila nasucho, nebo šoupla pod gril. Až poté potřela česnekem, osolila, dobře zakápla panenským olivovým olejem a dál pokračovala tak, jak píšeš ty.
Asi tak za měsíc bude nový olej. To se mi líbí, protože je zvykem jezdit na ochutnávky. To připravují bruschette (na sucho), všude jsou ampulky s novým pikantním olejem a plno lahví s červeným vínem. Škoda, že je to daleko, pozvala bych tě.
Ahoj, Soňa

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz