Recept Trojbarevný zeleninový nákyp

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Trojbarevný zeleninový nákyp

Postup

1. Červenou řepu omyjeme, vaříme 20 - 30 min., oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mrkev a kedlubny oloupeme, rov­něž nakrájíme a odděleně uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat. Každou zeleninu zvlášť rozmixu­jeme a necháme okapat v sítu. Obdélníkovou formu (30 cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160 °C. 2. Do trouby postavíme pekáč a naplníme ho vodou. Každé zeleninové pyré smícháme s 1 vejcem, 1/3 zakysané smeta­ny, osolíme a opepříme. Pyré z červené řepy ještě ochutíme novým kořením a citronovou šťávou, mrkvové římským kmí­nem, kedlubnové zázvorem. 3. Do formy postupně naplníme pyré z červené řepy, mrkve a kedlubnů. Jednotlivé vrstvy uhladíme. Formou poklepeme o pracovní plochu, aby z pokrmu unikl vzduch. Pak formu zakryjeme papírem na pečení nebo alobalem a postavíme do pekáče s vodou. Nákyp pečeme v troubě asi 2 hodiny. Poté jej vyklopíme a nakrájíme na plátky. Nákyp chutná teplý i studený.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 6593x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 110 kcal, 460 kJ
  • 250 g červené řepy
  • 250 g mrkve
  • 250 g kedlubnů
  • sůl
  • 3 velká vejce
  • 100 zakysané krémové smetany
  • pepř
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lží­ce citronové šťávy
  • špetka mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trojbarevný zeleninový nákyp

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Trojbarevný zeleninový nákyp

Pampeliska191
1075 příspěvků 19.2.04 02:11
Teda pepicku

Tento recept mi nejak ulitnul a ja ho nevidela. Diky Snehurce jsem ho objevila.
Snehurko dekuji moc. Urcite ho vyzkousim, nenecham si ho ujit a pak napisi jaky byl vysledek. Dekuji pepicku

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz