Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo utřeme do krému spolu se žloutky. Přidáme 100 g cukru a ušleháme do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh. Smícháme mouku s kypřícím práškem a prosejeme. Po lžících ji přimícháme do žloutkové pěny. Opatrně vmícháme bílkový sníh. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto rozdělíme na tři díly - do jednoho vmícháme barvivo, do druhého vmícháme strouhané oříšky a smetanu a do třetího vmícháme rozpuštěnou čokoládu nebo kakao. Formu nejprve naplníme žlutým těstem, potom přidáme čokoládové a nakonec oříškové těsto. Povrch uhladíme a pečeme asi 50 minut. Bábovku vyjmeme z trouby a necháme trochu vychladnout ve formě. Potom ji vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Před podáváním ji pocukrujeme. Čerpáno z přílohy Svět ženy.
Recept je z kategorií: Moučníky
dobrá káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Trojbarevná bábovka 2
Bábovka je opravdu vynikající; přesně jak říká gegina, je úplně jedno, jak byla či nebyla barevná, ale chuťově je prostě „eňoňuňo“, budu se k ní určitě vracet, příště zkusím dvojitou dávku. Zdravím z Prahy od habáněho! ;o)
P.S.
Barvivo jsem nepřidávala a do kakaa jsem přidala trochu oleje, po upečení není „tmavá část“ bábovky tak dusivá. ;o))
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá děvčata, já jsem měla barvy zřetelnější než Vlaďka, asi díky tomu, že jsem použila maličkou formu a bábovka vyběhla do výšky a taky proto, že do čokoládového dílu jsem dala čokoládu i kakao zároveň a těsto bylo zabarvené hodně do hněda až do hnědočerna. Bábovka chutnala výborně a byla okamžitě snědena.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
barvy nebarvy.....hlavně že chutná. Možná by šlo prohodit pořadí, ve kterém se vlévá do formy tak, aby bylo žluté těsto uprostřed.
Bábovka se upekla pěkně, jen ty tři barvy nejsou tak zřetelné, chtělo by to menší formu anebo šikovnější pekařku ;o))), jak chutná se dozvím cca za hodinku, pokud na ni moje habanisko bude mít po příjezdu chuť. ;o)
Už je v troubě. Stačí malá bábovková forma, těsta je poskrovnu a je tužší. Vyloženě jsem jej musela stěrkou urovnávat do formy. Šlehačku jsem neměla, použila jsem kefír. ;o) Po upečení se ozvu.