Recept trochu jiný jáhelník

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Stehno dáme vařit spolu se solí a kostkou zeleninového bujonu.
Uvařené maso obereme a nakrájíme na kousky ,odměříme si 1 litr vývaru ,který použijeme později na uvaření jáhel.
Jáhly spaříme vařící vodou,zcedíme a propláchneme -to celé provedeme 2×
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a slaninu,přidáme mrkev,houby a vše krátce orestujeme,pak přidáme jáhly,zalejeme litrem vývaru
můžeme dochutit solí a vegetou ,dusíme tak dlouho až se všechna tekutina vydusí,krátce před koncem vmícháme brokolici.
do jáhel přidáme pažitku,obrané maso a naplníme tím máslem vymazané zapékací nádobky - pak každému strávníkovi sypu jeho oblíbeným sýrem a krátce zapeču v troubě ,jen aby se sýr roztekl.

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.01.08 vloženo
  • 7163x zobrazeno

Ingredience

  • 350g jáhel
  • 1 větší kuřecí stehno
  • 50g ang. slaniny
  • 1 střední cibule
  • hrst mrkve nakrájené na nudle
  • hrst na menší kousky pokrájené brokolice
  • hrst pokrájené hlívy ústřičné(nebo jiné houby,třeba i sušené-ty ovšem předem namočené)
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • vegeta
  • 2lžíce pokrájené pažitky
  • oblíbený sýr na zapečení(od eidamu a nivy až po tvarůžky-záleží jen na chuti a obsahu lednice)
  • máslo na vymazání zapékacích mušlí

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu trochu jiný jáhelník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
BerkaMarta
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: trochu jiný jáhelník

já také té kupované moc nedůvěřuji a proto používám vlastnoručně vyrobenou a to ze sušené zeleniny,houbového prášku a mořské soli.
Ale jinak určitě se dá použít i jiné koření záleží na chuti, třeba na některá jídla raději než majoránku používám saturejku,

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trochu jiný jáhelník

Nejsem si sice příliš jistý tou vegetou (člověk vlastně nikdy přesně neví, co v ní je) - raději bych dodal nějaké ´přirozené koření´ - napadla mě majoránka (ale mohu se ovšem mýlit, samozřejmě)… avšak tak jako tak - je to recept, který mě rozhodně zaujal! A jáhly - dobrý nápad…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz