Recept trochu jiný jáhelník

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Stehno dáme vařit spolu se solí a kostkou zeleninového bujonu.
Uvařené maso obereme a nakrájíme na kousky ,odměříme si 1 litr vývaru ,který použijeme později na uvaření jáhel.
Jáhly spaříme vařící vodou,zcedíme a propláchneme -to celé provedeme 2×
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a slaninu,přidáme mrkev,houby a vše krátce orestujeme,pak přidáme jáhly,zalejeme litrem vývaru
můžeme dochutit solí a vegetou ,dusíme tak dlouho až se všechna tekutina vydusí,krátce před koncem vmícháme brokolici.
do jáhel přidáme pažitku,obrané maso a naplníme tím máslem vymazané zapékací nádobky - pak každému strávníkovi sypu jeho oblíbeným sýrem a krátce zapeču v troubě ,jen aby se sýr roztekl.

Recept je z kategorií: Drůbež


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.01.08 vloženo
  • 7128x zobrazeno

Ingredience

  • 350g jáhel
  • 1 větší kuřecí stehno
  • 50g ang. slaniny
  • 1 střední cibule
  • hrst mrkve nakrájené na nudle
  • hrst na menší kousky pokrájené brokolice
  • hrst pokrájené hlívy ústřičné(nebo jiné houby,třeba i sušené-ty ovšem předem namočené)
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 4 lžíce oleje
  • sůl
  • vegeta
  • 2lžíce pokrájené pažitky
  • oblíbený sýr na zapečení(od eidamu a nivy až po tvarůžky-záleží jen na chuti a obsahu lednice)
  • máslo na vymazání zapékacích mušlí

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu trochu jiný jáhelník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
BerkaMarta
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: trochu jiný jáhelník

já také té kupované moc nedůvěřuji a proto používám vlastnoručně vyrobenou a to ze sušené zeleniny,houbového prášku a mořské soli.
Ale jinak určitě se dá použít i jiné koření záleží na chuti, třeba na některá jídla raději než majoránku používám saturejku,

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: trochu jiný jáhelník

Nejsem si sice příliš jistý tou vegetou (člověk vlastně nikdy přesně neví, co v ní je) - raději bych dodal nějaké ´přirozené koření´ - napadla mě majoránka (ale mohu se ovšem mýlit, samozřejmě)… avšak tak jako tak - je to recept, který mě rozhodně zaujal! A jáhly - dobrý nápad…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz