Recept Trio lososových zakousnutí

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

I. Lox na kolečkách bagety: Lox rozdělit na plátky bagety. V malé misce smíchat creme fraiche s kůrou a rozdělit nahoru každého chlebíčku. Posypat pažitkou. II. Lox na žitných toustících s chutney: Do kastrolku vložit meruňky a zalít je vodou tak, aby je pokrývala. Přivéct je k varu, snížit teplotu a podusit 1 minut. Odstavit a nechat 10 minut stát. Slít je. Na 1 lžíci oleje osmažit cibuli asi 8 minut, přidat česnek a smažit další 2 minuty. Přidat meruňky, ocet, cukr a hořčici. Přivéct do varu a míchat do té doby, než se cukr rozpustí. Snížit teplotu a za častého míchání dusit, až chutney zhoustne (asi 4 minuty). Odstavit, osolit a opepřit. Vychladit a smíchat s koriandrem, přikrýt a dát do chladničky (až sem se může vše připravit 2 dny dopředu). Předehřát troubu na 190°C. Chlebíky rozložit na plech a potřít je olejem. Péct je asi 8 minut do křupava. Zchladit je. Na každý chlebík položit 1 lžičku chutney a na to plátek lososa. Ozdobit lístkem koriandru. III. Lososovo- avokádový tartare na okurkových plátcích: Smíchat filé, majonézu, kopr, křen, limetkovou šťávu i kůru. Lehce dovnitř vložit avokádo, ochutit solí a pepřem, přikrýt a vložit do chladničky alespoň na 1 hodinu. Navršit směs na plátky okurky a ozdobit snítkou kopru.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 30.12.06 vloženo
  • 3366x zobrazeno

Ingredience

  • I. Lox na kolečkách bagety (12 kousků):
  • 4 lžíce creme fraiche
  • 1/2 lžičky na jemno nastrouhané citronové kůry
  • 340 g na tenké plátky nakrájeného lox (uzeného lososa)
  • 12 kulatých 8 mm tlustých plátků z malé bagety
  • 2 lžíce na jemno posekané pažitky, nebo kopru
  • II. Lox na žitných toustících s chutney (12 kousků):
  • 1 hrnek posekaných sušených meruněk
  • 1 hrnek posekaných cibulí
  • 2 stroužky posekaného česneku
  • 1 lžíce na jemno posekaného oloupaného čerstvého zázvoru
  • 6 lžic hnědého cukru
  • 125 ml jablečného octa
  • 1 lžička pikantné hořčice
  • 2 lžíce posekaného čerstvého koriandru + 12 celých lístků
  • 12 X 4 cm čtverečky z plátků žitného chleba
  • olivový olej
  • 12 X 7 mm tlusté plátky uzeného lososa (asi 110 g)
  • III. Lososovo- avokádový tartare na okurkových plátcích (16 - 18 kousků):
  • 170 g filé z čerstvého lososa bez kůže a kostí, nakrájené na malé, asi 7 mm kostičky
  • 4 lžičky majonézy
  • 1 lžíce posekaného kopru + malé snítky na ozdobu
  • 1 lžíce připraveného bílého křenu
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 1 malé avokádo, oloupané a nakrájené na 7 mm kostičky
  • Diagonálně nakrájená neoloupaná hadí okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trio lososových zakousnutí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz