Recept Trio lososových zakousnutí

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

I. Lox na kolečkách bagety: Lox rozdělit na plátky bagety. V malé misce smíchat creme fraiche s kůrou a rozdělit nahoru každého chlebíčku. Posypat pažitkou. II. Lox na žitných toustících s chutney: Do kastrolku vložit meruňky a zalít je vodou tak, aby je pokrývala. Přivéct je k varu, snížit teplotu a podusit 1 minut. Odstavit a nechat 10 minut stát. Slít je. Na 1 lžíci oleje osmažit cibuli asi 8 minut, přidat česnek a smažit další 2 minuty. Přidat meruňky, ocet, cukr a hořčici. Přivéct do varu a míchat do té doby, než se cukr rozpustí. Snížit teplotu a za častého míchání dusit, až chutney zhoustne (asi 4 minuty). Odstavit, osolit a opepřit. Vychladit a smíchat s koriandrem, přikrýt a dát do chladničky (až sem se může vše připravit 2 dny dopředu). Předehřát troubu na 190°C. Chlebíky rozložit na plech a potřít je olejem. Péct je asi 8 minut do křupava. Zchladit je. Na každý chlebík položit 1 lžičku chutney a na to plátek lososa. Ozdobit lístkem koriandru. III. Lososovo- avokádový tartare na okurkových plátcích: Smíchat filé, majonézu, kopr, křen, limetkovou šťávu i kůru. Lehce dovnitř vložit avokádo, ochutit solí a pepřem, přikrýt a vložit do chladničky alespoň na 1 hodinu. Navršit směs na plátky okurky a ozdobit snítkou kopru.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 30.12.06 vloženo
  • 3301x zobrazeno

Ingredience

  • I. Lox na kolečkách bagety (12 kousků):
  • 4 lžíce creme fraiche
  • 1/2 lžičky na jemno nastrouhané citronové kůry
  • 340 g na tenké plátky nakrájeného lox (uzeného lososa)
  • 12 kulatých 8 mm tlustých plátků z malé bagety
  • 2 lžíce na jemno posekané pažitky, nebo kopru
  • II. Lox na žitných toustících s chutney (12 kousků):
  • 1 hrnek posekaných sušených meruněk
  • 1 hrnek posekaných cibulí
  • 2 stroužky posekaného česneku
  • 1 lžíce na jemno posekaného oloupaného čerstvého zázvoru
  • 6 lžic hnědého cukru
  • 125 ml jablečného octa
  • 1 lžička pikantné hořčice
  • 2 lžíce posekaného čerstvého koriandru + 12 celých lístků
  • 12 X 4 cm čtverečky z plátků žitného chleba
  • olivový olej
  • 12 X 7 mm tlusté plátky uzeného lososa (asi 110 g)
  • III. Lososovo- avokádový tartare na okurkových plátcích (16 - 18 kousků):
  • 170 g filé z čerstvého lososa bez kůže a kostí, nakrájené na malé, asi 7 mm kostičky
  • 4 lžičky majonézy
  • 1 lžíce posekaného kopru + malé snítky na ozdobu
  • 1 lžíce připraveného bílého křenu
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 1 malé avokádo, oloupané a nakrájené na 7 mm kostičky
  • Diagonálně nakrájená neoloupaná hadí okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Trio lososových zakousnutí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz