Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
I. Lox na kolečkách bagety: Lox rozdělit na plátky bagety. V malé misce smíchat creme fraiche s kůrou a rozdělit nahoru každého chlebíčku. Posypat pažitkou. II. Lox na žitných toustících s chutney: Do kastrolku vložit meruňky a zalít je vodou tak, aby je pokrývala. Přivéct je k varu, snížit teplotu a podusit 1 minut. Odstavit a nechat 10 minut stát. Slít je. Na 1 lžíci oleje osmažit cibuli asi 8 minut, přidat česnek a smažit další 2 minuty. Přidat meruňky, ocet, cukr a hořčici. Přivéct do varu a míchat do té doby, než se cukr rozpustí. Snížit teplotu a za častého míchání dusit, až chutney zhoustne (asi 4 minuty). Odstavit, osolit a opepřit. Vychladit a smíchat s koriandrem, přikrýt a dát do chladničky (až sem se může vše připravit 2 dny dopředu). Předehřát troubu na 190°C. Chlebíky rozložit na plech a potřít je olejem. Péct je asi 8 minut do křupava. Zchladit je. Na každý chlebík položit 1 lžičku chutney a na to plátek lososa. Ozdobit lístkem koriandru. III. Lososovo- avokádový tartare na okurkových plátcích: Smíchat filé, majonézu, kopr, křen, limetkovou šťávu i kůru. Lehce dovnitř vložit avokádo, ochutit solí a pepřem, přikrýt a vložit do chladničky alespoň na 1 hodinu. Navršit směs na plátky okurky a ozdobit snítkou kopru.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Trio lososových zakousnutí