Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dno dortové formy o průměru asi 20 cm vyložíme alobalem a vytřeme olejem nebo máslem. Sušenky rozmixujeme na jemnou drť, dáme do misky, přidáme máslo a skořici a mícháme, až se vše dobře spojí. Připravenou směs dáme do formy a pevně přitlačíme na dno. Necháme v ledničce asi 20 minut ztuhnout. Náplň: Do misky dáme vodu a promícháme ji se želatinou. Necháme ji 15 minut bobtnat, pak misku postavíme do vroucí vody a mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí. Necháme zchladnout. Elektrickým šlehačem rozšleháme tvaroh, přidáme mléko a cukr a šleháme, až se vše spojí. Tvarohovou hmotu rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme bílou čokoládu, do druhé mléčnou a do třetí horkou. Do každého dílu čokoládovo – tvarohové hmoty vmícháme jednu třetinu prochladlé želatiny a jednu třetinu šlehačky. Do formy rozetřeme nejprve tvaroh s bílou čokoládou, pak na něj pečlivě rozetřeme náplň s horkou čokoládou. Dáme na 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Povrch ozdobíme šlehačkou a čokoládovými půlměsíčky nebo jinými ozdobami. Tento tříbarevný dort můžeme ozdobit také hoblinami z hořké čokolády. Rozehřátou čokoládu rozetřeme na rovnou plochu, a když právě tuhne, seškrábneme ji stěrkou.
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.11.12 15:04
čokolády jsem použila celou tabulku - jinak bych zbytek musela sníst , tvarohu jsem použila dvě vaničky - alespoň
je dort vyšší. dort jsem už dělala dvakrát a pokaždé měl úspěch.
16.4.11 09:02
Je to veliká dobrůtka. Všem moc chutnal a chválili a chválili…
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tříbarevný tvarohový dort
27 příspěvků 16.4.11 09:02
Je to veliká dobrůtka. Všem moc chutnal a chválili a chválili…
Já si myslím, že by to měla být trochu kvalitnější čokoláda. Zora se mě zdá taková moc mazlavá a tím pádem se špatně rozpouští. Nevím, ale je to můj názor.
Jestli to někdo zkoušel, prosím, jakou jste použili bílou čokoládu? Nebo jste ji rozpouštěli nějak speciálně? Já tam dala Zoru na vaření, v tvarohu udělala hrudky, ještě jsem to celé zkoušela znovu ohřát v lázni, ale stejně tak půlka zůstala v kouskách a tím pádem byl bílý krém příliš řídký a dort lehce rozplizlý (jen lehce, je použitelný). Místo hořké, která se rozpouštěla podezřele, jsem už radši dala ledové kaštany, ty se osvědčily skvěle.