Recept Tříbarevné timballini

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tříbarevné timballini

Postup

Čtyři zapékací misky o objemu 180 ml vymažeme máslem a stejnoměrně vysypeme polovinou strouhanky.

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s 1 PL oleje a uvaříme v ní těstoviny téměř doměkka. Scedíme je, necháme okapat a dáme do mísy.

Do těstovin přidáme žloutek a sýr (gruyére se chutí podobá ementálu a po rozpuštění netvoří „nitě“), osolíme je a opepříme, přelijeme bešamelovou omáčkou a opatrně smícháme. Směs upravíme do zapékacích misek a posypeme zbývající strouhankou.

Zapékací misky postavíme na pečící plech a směs zapékáme na 220 stupňů asi 20 minut. Po zapečení necháme v miskách asi 10minut odpočívat.

Mezitím propravíme omáčku:
V rendlíku rozehřejeme zbývající olej a na mírném ohni na něm opékáme cibuli a bobkový list 2-3 minuty.

Vmícháme víno, propasírovaná rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a mírně vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Bobkový list odstraníme.

Z misek vyklopíme na jednotlivé talíře kopečky těstovin - timballini. Ozdobíme je lístky bazalky. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.05.11 vloženo
  • 2563x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 15 g másla
  • 60 g strouhanky z bílého pečiva
  • 180 g tříbarevných špaget nalámaných na délku asi 5 cm
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 žloutek
  • 120 g sýra gruyére nakrájeného na nudličky
  • 300 ml bešamelové omáčky
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 bobkový list
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 250 g drcených rajčat z konzervy, propasírovaných
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • lístky bazalky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tříbarevné timballini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Chilli con carne Chilli con carne
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz