Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
berounanda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čtyři zapékací misky o objemu 180 ml vymažeme máslem a stejnoměrně vysypeme polovinou strouhanky. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s 1 PL oleje a uvaříme v ní těstoviny téměř doměkka. Scedíme je, necháme okapat a dáme do mísy. Do těstovin přidáme žloutek a sýr (gruyére se chutí podobá ementálu a po rozpuštění netvoří "nitě"), osolíme je a opepříme, přelijeme bešamelovou omáčkou a opatrně smícháme. Směs upravíme do zapékacích misek a posypeme zbývající strouhankou. Zapékací misky postavíme na pečící plech a směs zapékáme na 220 stupňů asi 20 minut. Po zapečení necháme v miskách asi 10minut odpočívat. Mezitím propravíme omáčku: V rendlíku rozehřejeme zbývající olej a na mírném ohni na něm opékáme cibuli a bobkový list 2-3 minuty. Vmícháme víno, propasírovaná rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a mírně vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Bobkový list odstraníme. Z misek vyklopíme na jednotlivé talíře kopečky těstovin - timballini. Ozdobíme je lístky bazalky. Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tříbarevné timballini