Recept Tříbarevné timballini

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tříbarevné timballini

Postup

Čtyři zapékací misky o objemu 180 ml vymažeme máslem a stejnoměrně vysypeme polovinou strouhanky.

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s 1 PL oleje a uvaříme v ní těstoviny téměř doměkka. Scedíme je, necháme okapat a dáme do mísy.

Do těstovin přidáme žloutek a sýr (gruyére se chutí podobá ementálu a po rozpuštění netvoří „nitě“), osolíme je a opepříme, přelijeme bešamelovou omáčkou a opatrně smícháme. Směs upravíme do zapékacích misek a posypeme zbývající strouhankou.

Zapékací misky postavíme na pečící plech a směs zapékáme na 220 stupňů asi 20 minut. Po zapečení necháme v miskách asi 10minut odpočívat.

Mezitím propravíme omáčku:
V rendlíku rozehřejeme zbývající olej a na mírném ohni na něm opékáme cibuli a bobkový list 2-3 minuty.

Vmícháme víno, propasírovaná rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a mírně vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Bobkový list odstraníme.

Z misek vyklopíme na jednotlivé talíře kopečky těstovin - timballini. Ozdobíme je lístky bazalky. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty na těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.05.11 vloženo
  • 2634x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 15 g másla
  • 60 g strouhanky z bílého pečiva
  • 180 g tříbarevných špaget nalámaných na délku asi 5 cm
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 žloutek
  • 120 g sýra gruyére nakrájeného na nudličky
  • 300 ml bešamelové omáčky
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 bobkový list
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 250 g drcených rajčat z konzervy, propasírovaných
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • lístky bazalky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tříbarevné timballini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz