Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kdyby na Labužník daduuja nevložila sladkou Leopardí briošku ,
vůbec by mne nenapadlo řešit barvení
slaného těsta na hnědo v různých odstínech hnědi .
Protože to byla pro mne výzva k experimentu, zkusila jsem barvit práškem
z tmavých lesních hub ( křemenáčů) obyčejné bagetové těsto. Jde to
.
Bagetky chutnají čerstvé jen tak a nebo s máslem a třeba zrajícím
sýrem .
Suché houby rozmixujeme na jemno a přesijeme přes hustší cedník. Zbylou drť větších rozměrů pak použijeme do polévky, omáčky apod. Získaný jemný houbový prášek lehce zkropíme vodou, aby při zapracovávání do těsta neodnímal tekutinu. Umícháme si bagetové těsto, rozdělíme na tři díly. Jeden díl odložíme a do dvou zbývajících zapracujeme vlhký houbový prášek. Přidáváme jej během mísení tolik, abychom dosáhli požadované odstíny. Zároveň s práškem vmícháme i kmín a pepř podle chuti. Těsta necháme kynout jako obvykle. Vykynutá těsta vyválíme na plocho, z jednoho odstínu uděláme válečky a buď zavineme do dalších (já jsem nechala tmavá těsta na koncích vykukovat) nebo můžeme barevné pláty jen na sebe naskládat. Na plechu necháme ještě vykynout a upečeme. Na těsto z 3 x 150 g mouky jsem rozmixovala 1 velikou hrst hub; záleží ale na tom, jak moc budou houby intenzívně barvit :think: . V tomto poměru nebyly chuťově příliš výrazné. Bagety by mohly být i barevně rozmanitější, napadá mne barvit "červenou řepou .{color:purple}" , "mrkví .{color:red}" , "špenátem .{color:green}" , "kurkumou .{color:orange}" ... :lol: :mavam: jaro je tu cobydup!
Recept je z kategorií: Pečivo Pro alergiky (mléko, vejce) Slané pečivo
máslo, sýry, uzené maso, …
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tříbarevná svačinová bageta