Recept Třezalkový med

Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Třezalku posypemem cukrem a zakapeme citónem. Promícháme a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Poté zalijeme 1/2l studené vody a opět necháme do dalšího dne vyluhovat. Poté uvedeme směs do varu a vypneme, necháme zchladit a přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1kg cukru a 2 nakrájenými citróny (na plátky). Necháme vychladnout. Poté opět začneme zahřívat, přecedíme přes čisté plátno a zahříváme, až začne tekutina houstnout a vypadat jako med. Horký med plníme do sklenic , které obrátíme dnem vzhůru. V době chřipek a nachlazení podáváme po lžičkách.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 10303x zobrazeno

Ingredience

  • Proti únavě, nachlazení a chřipce :))
  • 5hrstí třezalky
  • 1 kg cukru
  • 2 na plátky nakrájené citróny
  • citrónová šťáva
  • 1/2l studené vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třezalkový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuře na medu Kuře na medu
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz