Recept Třezalkový med

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Třezalku posypemem cukrem a zakapeme citónem. Promícháme a necháme do druhého dne v chladničce odležet. Poté zalijeme 1/2l studené vody a opět necháme do dalšího dne vyluhovat. Poté uvedeme směs do varu a vypneme, necháme zchladit a přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s 1kg cukru a 2 nakrájenými citróny (na plátky). Necháme vychladnout. Poté opět začneme zahřívat, přecedíme přes čisté plátno a zahříváme, až začne tekutina houstnout a vypadat jako med. Horký med plníme do sklenic , které obrátíme dnem vzhůru. V době chřipek a nachlazení podáváme po lžičkách.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 13.09.04 vloženo
  • 9581x zobrazeno

Ingredience

  • Proti únavě, nachlazení a chřipce :))
  • 5hrstí třezalky
  • 1 kg cukru
  • 2 na plátky nakrájené citróny
  • citrónová šťáva
  • 1/2l studené vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třezalkový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz