Recept Třešňová marmeláda Veg

Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Třešňová  marmeláda

Úvod

Nevedel som ze len exoticke recepty su ocenene tak pridavam tiez taku obycajnu marmeladu z ceresni. Daju sa kupit v Carrefoure v Brazilii. Alebo u nas na zahrade. Z europskych ceresni sa neda varit marmelada bez chemikalii lebo nemaju dost pektinu treba pridat ine ovocie ako ribezle z tychto sa da.

Postup

Ked robim doma marmeladu nikdy nepridavam chemikalie , na to su obchody.Inac je tu vela postupov na Labe ktore detailne rozoberaju varenie marmelad.
1-Problem s tymito ceresnami ze sa zle oberaju (ked su zrele opadaju) ale aj tak ich vtaci skor napadnu najlepsie ich striasat do plachty a plus sa nedaju odkoskovat. Zasypal som ich cukrom po vrstvach, pridal stavu z pol limetky a deci portskeho sladkeho. Nechal som v ladnicke cez noc.

2-Strasne mi chyba koliska co ma mama na maliny, ale dako som si pomaham pucitkom na zemiaky na pyre, a velkym sitkom. No a varim a skusam aby som dostal spravnu konzistenciu, so studenym tanierikom aby som videl aku budem mat konzistenciu. U nas sa neda sterilizovat ale len odlozit do ladnicky. Chut je tazko popisat, sladko kyslo trochu trpke.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.01.11 vloženo
  • 19655x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kg čerešne brazílske
  • 0.4 kg cukor kryštál
  • 0.2 kg cukor palmovy
  • 1/2 šťava z limetiek
  • 100 ml víno portské

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třešňová marmeláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 24.01.11 14:19

Diki aspon viem , japonska mispule, inac pozeral som a ma to tiez ine meno( v preklade ) japonska slivka ? pouzivane aj v tradicnej medicine.

http://www.tradewindsfruit.com/loquat.htm

 
sveva
751 příspěvků 24.01.11 13:55

Jak jsem viděla fotky byla jsem doma. Česky se jmenuje japonská mišpule (Eriobotrya japonica). Výborné jarní ovoce, dokonce mi roste na zahradě na jihu, ale moc si jí neužiji. Když přijedu na léto už zmizely plody. Myslím, že se občas objeví i českých obchodech.
Zdravím.

 
Bento
794 příspěvků 24.01.11 12:05

No ja som vzdy bol taky micurinec , este za CSSR som chodieval na nakupy do Kromerize arboreta a budoval exoticku zahradku.Teraz ked vacsinu roku byvam v tropoch , vsetko sa da ako v botanickej zahrade,lenze ma to problem .Tak ako sa vsetkemu rastlinstvu dari tak sa dari aj vtakom a vsetkej moznej a nemoznej havedi.Uz sa vzdavam dopestovat daco co ma tenku supku napriklad mam velke stromy loquadu (ani neviem preklad ).Ktore su vyborne ovocie ako keby ste zmiesali broskynu s citrusom, ale len ked zacnu dozrievat tak su tam vtacie orgie cez den a v noci netopiere. Ked dam siete tak len nachytam netopierov co su chranene.
Je to skoda lebo tu je take obrovske mnozstvo malo znameho ovocia ktore sa neda prevazat , tak ako tie ceresne co som pridal.
 http://www.plantanswers.com/loquat.htm

 
mimikova
84 příspěvků 24.01.11 10:24

Bento, tvoje recepty jsou moc zajimave. I kdyz vim, ze nektere nikdy neudelame, moc rada si je ctu :-) Moje babicka dokazala udelat marmeladu ze vseho - z tresne ptacnice, z gdoulu, z ruze, hrusne, bezovych bobulu a predevsim z fiku - to jak ze zelenych fiku, tak ze zralych) Skoda, ze jsem se nevyvedla po babicce :cry: Co se tyce chemikalie, tenkrat ani nebyvali bezne k dostani, vim ze davala jen kyselinu citronovou a listi vonave pelargonie na chut a vuni. Diky tvemi receptu jsem si na to vse vzpomnela…My mame na dvorku aaronie, vzdy jak zacnou plody tmavnout davame prez ne bilou umelohmotnou mriz, jinak ptacky se s nami o ni ani nepodeli :wink:

 
sveva
751 příspěvků 24.01.11 01:05

Už jsem si to našla, dokonce ji v Itálii pěstují. Vidím, že o ni mají také zájem pěstitelé bonsai pro krásné listy.
Zdravím.

 
Bento
794 příspěvků 24.01.11 00:42

Nie je to Brazilska,Suri­namska ceresna (Eugenia_uniflora )
 http://en.wikipedia.org/…nia_uniflora

Mam v zahrade aj tu barbadosku (Malpighia glabra )ale malo rodi a vtaci ma predbehnu.

 
sveva
751 příspěvků 23.01.11 23:51

Zaujalo mne to ovoce. Bento je to toto?
Malpighia glabra - Acerola (barbadoská třešeň).
Bohužel jsem je nikdy neochutnala, je to úžasný zdroj vitamínu C. Dočetla jsem se, že je známá také jako dřevina vhodná pro bonsai.
Zdravím

 
gabi
551 příspěvků 23.01.11 21:57

bento…a či vieš čo je to chamuľa s vidrgancom?…to je takô slovenskô…ale to sa ani neoplatí sem recept dávať…lebo ako vravíš…treba iba také dávať, čo sú ocenené, také exotické… :)

 
Frantiska
927 příspěvků 23.01.11 20:19

hmmm skoda skoda ze nemuzu ochutnat :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz