Recept Třešně v pálence

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Třešně dobře omyjeme, necháme v sítu okapat a zbavíme stopek. Připravíme si dvě větší čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, na dno nasypeme želírovací cukr a poté dovnitř naaranžujeme skořici s citronovou kůrou. Do každé sklenice dáme připravené třešně a zalijeme je třešňovicí tak, aby byly všechny potopené, a pak sklenice uzavřeme. Uložíme do chladu a temna na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil.
Zpočátku obden sklenicemi lehce potřeseme a kontrolujeme, zda nám nemizí a někdo neupíjí!!!
Takto naložené třešně mají trvanlivost 1 rok!

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 20.06.08 vloženo
  • 8890x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 mÄ›sÄ

Ingredience

  • 1 kg třešní
  • 400 g želírovacího cukru
  • 4 tyčinky skořice
  • proužky citronové kůry
  • 750 ml třešňovice

Doporučená příloha

  • prima společnost ke konzumaci, třeba u grilu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třešně v pálence

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bubla48
1 příspěvek 24.06.18 23:39
třešně v pálence

Třešně opláchnu, odstopkuji, nasypu do vymyté sklenice několikrát seklepu a přidám další.
Poté zaliji vodkou (slivovicí nebo koňakem nebo brandy,..) a zakryji víčkem nebo folií s gumičkou. Nechám je být do vánoc v klidu a pak se konzumují. Stane se z nich výborná přírodní třešňovice bez cukru a rumové příchuti. Za několik let si ještě nikdo, kdo ochutnal na nic nestěžoval. :mavam:

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence, Terrinko

to mi právě vůbec nechutná…kazí mi to ta hmota kolem. Takže samotné, maximálně ta bublanina a vodu zvlášť ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- gegina

Gegi, víš kde jsou také výborné? Když děláš třeba na Vánoce všelijaké kuličky bez pečení, zabalit vždy jednu třešničku doprostřed a ona do tý kuličky pustí tu rumovou chuť- to je vážně dobrý. Pěkný den Jana.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- gmp

Miloši, až sem z Vydří pojedeš, jeď podle rumové chuti! Věřím pevně, že ty to najdeš a vyčucháš- a to v tom není tvé oblíbené masíko. Ahóóój Jana

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

Zrovna minulý týden jsem také dělala třešně v alkoholu. A to tak, že jsem do sklenic nandala nevypeckované omyté třešně, podle velikosti sklenic přidala cukr krystal dle chuti a správně by se mělo až po okraj zalít rumem. Já dávám jen třetinu až polovinu sklenice rumu (opět dle chuti), zbytek dolévám vodou. Steriluji cca 15-20 minut. Horké otočím dnem vzhůru a po 10 minutách obracím a nechám vystydnout.
Používám do bublanin (šťávu z kompotu popíjíme jako horý nápoj) a nebo jen tak - na mlsání.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence Jani

Mám v plánu o prázdninách zajet do Vydří, kde že si to schovala?

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálencev - to zní taky jako z letáku

Má stejnou konzistenci jako každý jiný cukr, stejně kalorii, pro cukrovkáře stejné nežádoucí účinky a když nebudeš ovoce vařit týden, zachová si chuť a vůni s každým cukrem. Tak proč želírovací. Podle pytlíku je to obyčejný cukr s pektinem. Tak proč pektin?

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- hou

Hou, klidně by se mohl dát normální cukr, ale želírovací má spoustu předností, tak právě proto je uvedený- je úsporný, šetří kalorie, nemá nežádoucí účinky, zachovává přirozenou chuť a vůni použitého ovoce, má výbornou konzistenci a dlouhodobou trvanlivost! Tak co, stačí? Krásný a slunečný den Jana

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

K čemu je tam ten želírovací cukr, když se to tepelně neupravuje? Stačil by normální, ne?!

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

Právě před chvílí jsem si tento recept vystřihla z Reklamních novin Kaufland. Pro doplnění pochází z Nakladatelství Dona - Kuchyně našich babiček, no tak teď si ho vytisknu - díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz