Recept Třešně v pálence

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Třešně dobře omyjeme, necháme v sítu okapat a zbavíme stopek. Připravíme si dvě větší čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, na dno nasypeme želírovací cukr a poté dovnitř naaranžujeme skořici s citronovou kůrou. Do každé sklenice dáme připravené třešně a zalijeme je třešňovicí tak, aby byly všechny potopené, a pak sklenice uzavřeme. Uložíme do chladu a temna na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil.
Zpočátku obden sklenicemi lehce potřeseme a kontrolujeme, zda nám nemizí a někdo neupíjí!!!
Takto naložené třešně mají trvanlivost 1 rok!

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.08 vloženo
  • 7896x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 mÄ›sÄ

Ingredience

  • 1 kg třešní
  • 400 g želírovacího cukru
  • 4 tyčinky skořice
  • proužky citronové kůry
  • 750 ml třešňovice

Doporučená příloha

  • prima společnost ke konzumaci, třeba u grilu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Třešně v pálence

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence, Terrinko

to mi právě vůbec nechutná…kazí mi to ta hmota kolem. Takže samotné, maximálně ta bublanina a vodu zvlášť ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- gegina

Gegi, víš kde jsou také výborné? Když děláš třeba na Vánoce všelijaké kuličky bez pečení, zabalit vždy jednu třešničku doprostřed a ona do tý kuličky pustí tu rumovou chuť- to je vážně dobrý. Pěkný den Jana.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- gmp

Miloši, až sem z Vydří pojedeš, jeď podle rumové chuti! Věřím pevně, že ty to najdeš a vyčucháš- a to v tom není tvé oblíbené masíko. Ahóóój Jana

 
gegina
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

Zrovna minulý týden jsem také dělala třešně v alkoholu. A to tak, že jsem do sklenic nandala nevypeckované omyté třešně, podle velikosti sklenic přidala cukr krystal dle chuti a správně by se mělo až po okraj zalít rumem. Já dávám jen třetinu až polovinu sklenice rumu (opět dle chuti), zbytek dolévám vodou. Steriluji cca 15-20 minut. Horké otočím dnem vzhůru a po 10 minutách obracím a nechám vystydnout.
Používám do bublanin (šťávu z kompotu popíjíme jako horý nápoj) a nebo jen tak - na mlsání.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence Jani

Mám v plánu o prázdninách zajet do Vydří, kde že si to schovala?

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálencev - to zní taky jako z letáku

Má stejnou konzistenci jako každý jiný cukr, stejně kalorii, pro cukrovkáře stejné nežádoucí účinky a když nebudeš ovoce vařit týden, zachová si chuť a vůni s každým cukrem. Tak proč želírovací. Podle pytlíku je to obyčejný cukr s pektinem. Tak proč pektin?

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence- hou

Hou, klidně by se mohl dát normální cukr, ale želírovací má spoustu předností, tak právě proto je uvedený- je úsporný, šetří kalorie, nemá nežádoucí účinky, zachovává přirozenou chuť a vůni použitého ovoce, má výbornou konzistenci a dlouhodobou trvanlivost! Tak co, stačí? Krásný a slunečný den Jana

 
hou
48 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

K čemu je tam ten želírovací cukr, když se to tepelně neupravuje? Stačil by normální, ne?!

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Třešně v pálence

Právě před chvílí jsem si tento recept vystřihla z Reklamních novin Kaufland. Pro doplnění pochází z Nakladatelství Dona - Kuchyně našich babiček, no tak teď si ho vytisknu - díky.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz