Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Třešně dobře omyjeme, necháme v sítu okapat a zbavíme stopek. Připravíme si dvě větší čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, na dno nasypeme želírovací cukr a poté dovnitř naaranžujeme skořici s citronovou kůrou. Do každé sklenice dáme připravené třešně a zalijeme je třešňovicí tak, aby byly všechny potopené, a pak sklenice uzavřeme. Uložíme do chladu a temna na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil. Zpočátku obden sklenicemi lehce potřeseme a kontrolujeme, zda nám nemizí a někdo neupíjí!!! Takto naložené třešně mají trvanlivost 1 rok!
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
prima společnost ke konzumaci, třeba u grilu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Třešně v pálence
1 příspěvek 24.6.18 23:39
Třešně opláchnu, odstopkuji, nasypu do vymyté sklenice několikrát seklepu a přidám další.
Poté zaliji vodkou (slivovicí nebo koňakem nebo brandy,..) a zakryji víčkem nebo folií s gumičkou. Nechám je být do vánoc v klidu a pak se konzumují. Stane se z nich výborná přírodní třešňovice bez cukru a rumové příchuti. Za několik let si ještě nikdo, kdo ochutnal na nic nestěžoval.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
to mi právě vůbec nechutná…kazí mi to ta hmota kolem. Takže samotné, maximálně ta bublanina a vodu zvlášť ;o)
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Gegi, víš kde jsou také výborné? Když děláš třeba na Vánoce všelijaké kuličky bez pečení, zabalit vždy jednu třešničku doprostřed a ona do tý kuličky pustí tu rumovou chuť- to je vážně dobrý. Pěkný den Jana.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Miloši, až sem z Vydří pojedeš, jeď podle rumové chuti! Věřím pevně, že ty to najdeš a vyčucháš- a to v tom není tvé oblíbené masíko. Ahóóój Jana
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Zrovna minulý týden jsem také dělala třešně v alkoholu. A to tak, že jsem do sklenic nandala nevypeckované omyté třešně, podle velikosti sklenic přidala cukr krystal dle chuti a správně by se mělo až po okraj zalít rumem. Já dávám jen třetinu až polovinu sklenice rumu (opět dle chuti), zbytek dolévám vodou. Steriluji cca 15-20 minut. Horké otočím dnem vzhůru a po 10 minutách obracím a nechám vystydnout.
Používám do bublanin (šťávu z kompotu popíjíme jako horý nápoj) a nebo jen tak - na mlsání.
Mám v plánu o prázdninách zajet do Vydří, kde že si to schovala?
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Má stejnou konzistenci jako každý jiný cukr, stejně kalorii, pro cukrovkáře stejné nežádoucí účinky a když nebudeš ovoce vařit týden, zachová si chuť a vůni s každým cukrem. Tak proč želírovací. Podle pytlíku je to obyčejný cukr s pektinem. Tak proč pektin?
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Hou, klidně by se mohl dát normální cukr, ale želírovací má spoustu předností, tak právě proto je uvedený- je úsporný, šetří kalorie, nemá nežádoucí účinky, zachovává přirozenou chuť a vůni použitého ovoce, má výbornou konzistenci a dlouhodobou trvanlivost! Tak co, stačí? Krásný a slunečný den Jana
48 příspěvků 25.1.09 03:43
K čemu je tam ten želírovací cukr, když se to tepelně neupravuje? Stačil by normální, ne?!
Právě před chvílí jsem si tento recept vystřihla z Reklamních novin Kaufland. Pro doplnění pochází z Nakladatelství Dona - Kuchyně našich babiček, no tak teď si ho vytisknu - díky.