Recept Treska zapečená v hořčičné omáčce

strnecka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve připravíme bešamelovou omáčku z másla mouky a mléka. Přibližně po 20 minutách vaření přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek a sekanou petrželku. Do hotové bešamelové omáčky zamícháme hořčici a získáme hořčičnou omáčku. Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli uležet, vložíme na zapékací misku, osolíme, posypeme paprikou a zalijeme hořčičnou omáčkou. Na povrch porcí ještě položíme máslo a zapékáme v troubě asi 15 minut. ("Prima vařečka, TV Prima, 2000)

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.07.05 vloženo
  • 6972x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g filé z tresky
  • šťáva z jednoho citrónu
  • sladká mletá paprika (koření)
  • sůl
  • Na hořčicovou omáčku:
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 80 g jemné hořčice
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • vařené brambory, mléko, bylinky sůl, máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Barčítko 20.10.17 18:31

Recept výborný, jen mouky je třeba podstatně méně, jinak to není omáčka, ale těstíčko :-) Chuťově moc dobré, velmi jsme si pochutnali :-)

Diskuse k receptu Treska zapečená v hořčičné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz