Recept Treska zapečená v hořčičné omáčce

strnecka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejprve připravíme bešamelovou omáčku z másla mouky a mléka. Přibližně po 20 minutách vaření přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek a sekanou petrželku. Do hotové bešamelové omáčky zamícháme hořčici a získáme hořčičnou omáčku. Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli uležet, vložíme na zapékací misku, osolíme, posypeme paprikou a zalijeme hořčičnou omáčkou. Na povrch porcí ještě položíme máslo a zapékáme v troubě asi 15 minut. ("Prima vařečka, TV Prima, 2000)

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 22.07.05 vloženo
  • 6517x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g filé z tresky
  • šťáva z jednoho citrónu
  • sladká mletá paprika (koření)
  • sůl
  • Na hořčicovou omáčku:
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 80 g jemné hořčice
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • vařené brambory, mléko, bylinky sůl, máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Barčítko 20.10.17 18:31

Recept výborný, jen mouky je třeba podstatně méně, jinak to není omáčka, ale těstíčko :-) Chuťově moc dobré, velmi jsme si pochutnali :-)

Diskuse k receptu Treska zapečená v hořčičné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz